Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Együttműködést írt alá Kőbánya Önkormányzata és a Színes Város

Rate this item
(0 votes)

Mácsik András önkormányzati képviselő egyéni beadványa alapján tavaly októberben kezdődött meg az egyeztetés a felek között, amelynek eredményeképpen született meg a megállapodás idén júniusban. Az együttműködés célja, hogy a tizedik kerület is színesedjen, ahogy eddig színesedett már a Színes Város által Budapesten a második, a harmadik, az ötödik, a kilencedik, a tizenkettedik, és a tizenkilencedik kerület is.

A megállapodás kiterjed a Színes Város mindkét ágára: a projektre és az oktatási programra egyaránt, amelyhez később csatlakozik az önkormányzat. Az első fázisban készült el az Újhegyi lakótelepen található Éltes Mátyás Általános Iskola, több mint kétszázötven négyzetméteres falfelületének teljes felújítása. A második fejezet munkálatai július közepén kezdődnek meg, amelynek célja a lakótelep további szürke, lehangolt köztereinek rekonstrukciója. A projekt alatt összesen négyszáz négyzetméter falfelület újul meg, ezzel a kőbányai a Színes Város eddigi legnagyobb munkája.

  

A Kőbányai Önkormányzat fontos feladatának tartja, a kerület elhanyagolt, funkcióját vesztett köztereinek felújítását és az élhetőbb, szerethetőbb városkép kialakítását. Ennek első állomása a kerület újhegyi városrészének kiszínesítése.A Színes Város idén is folytatja azt a civil összefogást, amit 2009-ben bocsájtott útjára, így a nemrégiben megalakult Let"s Colour Magyarország Egyesület világkampányához is csatlakozik egyúttal, és a két csapat közösen hajt végre városszépítő projekteket Kőbánya mellett az egész országban. A Let"s Colour egy olyan egyesület, amely a világ vezető színesfesték gyártójának a kampányát valósítja meg itthon, ami által idén nyáron színesedik Budakalász, Sopron, valamint Tés, a Keleti-Bakony fennsíkján épült település Székesfehérvár és Veszprém között félúton. Mindhárom település munkálatait a két egyesület közösen tervezi meg, és hajtja végre. A Let"s Colour célja, hogy erősítse a közösségek bevonását a közfestésben. Hajtottak már végre akciókat Indiában, Nagy-Britanniában, Brazíliában, Franciaországban, és 2011-től Magyarországon is elkezdték tevékenységüket. A Let"s Colournak azért esett a választása a Színes Városra, mert ennek a civil szervezetnek volt a legnagyobb tapasztalata köztérszínesítésben Magyarországon, ezért adta magát az ötlet, hogy egymást segítve, minél magasabb szakmai színvonalú alkotásokat hozzon létre a két egyesület, a civilek bevonásával.

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Épül és szépül
Elkészült a lakótelep
Látkép
Épül a lakótelep
Épül a Mély tó
A Mély tó
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia