Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Október 27-ig várja a Cziffra Fesztivál fiatal művészek innovatív projektötleteit

Rate this item
(0 votes)

Október 27-ig várja a Cziffra Fesztivál fiatal művészek ötleteit Innovatív Zenei Projekt-díj néven, a nyertes terv 2024-ben a Cziffra Fesztivál keretein belül meg is valósul - tájékoztatta a fesztivál sajtóosztálya az MTI.

Mint a közleményben kiemelik, a Cziffra Fesztivál sokrétűen és elkötelezetten támogatja a fiatal művészeket. Az újonnan létrehozott díj célja, hogy fiatal művészeket és klasszikus zenei szakembereket ösztönözzenek a legmagasabb szakmai minőség megtartása mellett újszerű, innovatív, a kor megváltozott igényeire reflektáló projektek megalkotására, valamint a fiatal korosztályt megcélzó újszerű kommunikáció alkalmazására - áll a közleményben.

A díjat olyan 30 év alatti, innovatív gondolkodású komolyzenei szakembernek, művésznek, vagy azok csoportjának ítélik oda, akik a pályázati célt a lehető legkreatívabb és leghatékonyabb módon valósítják meg, azaz a 3-30 éves korosztály számára újszerű, egyedi programtervet, projekttervet nyújtanak be, amellyel élvezetessé, vonzóvá teszik számukra a komolyzenét.   

Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál alapító-művészeti vezetője a közleményben kiemeli, hogy "napjainkban egyre kevésbé elegendő a zeneművészeknek kizárólag a magas szintű zenei felkészüléssel foglalkozni. A sikerhez szükséges az is, hogy reagáljunk a megváltozott közönségigényekre és a művészeknek foglalkozniuk kell azzal is, hogy a jövő közönségét megszólítsák, megteremtsék. Ennek eszköze lehet azon egyedi, kreatív, minőségi komolyzenei programok, kezdeményezések megvalósítása, melyeken keresztül hatékonyan elérhető a fiatal korosztály. Közös küldetésünk, hogy a fiatal generációkat élményteli koncertekkel, interaktív zenei programokkal bevonzzuk a koncerttermekbe".   

Az Innovatív Zenei Projekt Díjból 2023-ban egy ítélhető oda, a győztes, illetve győztes csapat díja bruttó 1 millió forint, valamint a Cziffra Fesztivál marketing és kommunikációs támogatást biztosít a projektesemény sikeres megvalósításához és népszerűsítéséhez. A beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, a díj támogatója a Kőbányai Önkormányzat - áll a közleményben.   

Az október 27-i beadási határidőig a pályázatokat a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címre várják, további részletes információ, valamint a pályázat formai követelményei a https://cziffrafesztival.hu/innovativ-projekt-dij-felhivas/ internetes oldalon érhetők el.

Forrás: MTI

 

 

 

Last modified on Monday, 20 November 2023 08:23

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Folyik az építkezés
Épül a lakótelep
Már állnak a házak
Látkép
Régi újhegyi kép
Épül a Mély tó
Átadó ünnepség
A Mély tó
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia