Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Meséld el saját Budapestedet!

Rate this item
(1 Vote)

2023-ban ünnepeljük Budapest egyesítésének 150. évfordulóját. Ez alkalomból a Budapest Brand és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár közös alkotásra hívja a főváros lakóit, amelynek címe Budapest Nagyregény.

Mindenkinek van egy, a fővároshoz kapcsolódó személyes vagy családi története - ezeket fogják összegyűjteni és változatos formákban megosztani. Bárhol élsz a városban, akár itt születtél, vagy csak a közelmúltban költöztél ide, talán csak a munkád köt ide vagy tősgyökeres lokálpatrióta vagy, élményeid egyformán számítanak. Hiszen Budapest a 23 kerületének összessége, s ahány lakója volt és van, ahányan élik, ahányan kapcsolódnak hozzá, egyaránt társalkotói közös történetének.

A legfeljebb 4000 karakter hosszú történeteket 2023. január 31-ig a Budapest Nagyregény aloldal Történetküldés gombra kattintva és a felületre feltöltve várják. Olyan személyes, családi történetekre számítanak, amelyek jól beazonosíthatóan kapcsolódnak egy kerülethez, jelenlegi vagy egykori budapesti lakóhelyéhez, a városrész tereihez, épületeihez, személyiségeihez vagy eseményeihez, és amely személyes történet önmagán túlmutatva egy városrész történetévé is válhat. Az egyesítés évfordulójához illesztve elsősorban az elmúlt 150 év emlékezetének lenyomatát keresik.

A beérkezett történeteket szerkesztőbizottság válogatja, majd átadják 23 kortárs írónak, akik inspirációforrásként használják az egyes kerületek fejezeteiből álló Budapest Nagyregény megalkotásához. Írjuk meg együtt a Budapest Nagyregényt!

Forrás: budapestkonyvfovaros.hu

 

Last modified on Friday, 03 February 2023 08:18

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
Látkép
Épül a lakótelep
Részből egész
Épül és szépül
Az iskola
Árkok és házak
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia