Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ingyenes fogászati szűrés és gyermekprogramok most pénteken a Derby Fesztiválon

Rate this item
(0 votes)

Június 29-e és július 1-je között, három napon át három különböző szakág legjobbjai mérik össze tudásukat a Kincsem Parkban. Pénteken a 4. Agár Derby, szombaton a 104. Magyar Ügetőderby, vasárnap pedig a 96. Magyar Derby, a telivérek legendás futama lesz a nap fő versenye.

Az idei év különlegessége, hogy öt szerencsés látogató részt vehet a vasárnapi Civil Derbyn, ahol kétszemélyes versenykocsiban, profi hajtó mellett élhetik át az ügetőverseny felejthetetlen izgalmát.
Idén először, szombaton rendezzük meg a Celeb Derbyt, a sztárok futamát, ahol szurkolhatsz kedvenc színészeidnek, sportolóidnak, bloggereidnek.
Az izgalmas versenyek mellett a látogatók megismerkedhetnek a tradicionális magyar lófajtákkal, azok történetével, a lóápolás, lótartás alapjaival és számos lóhoz, lovagláshoz kapcsolódó érdekességgel.
Ha Derby, akkor az elegancia főszerepet játszik: készítsd el nálunk a Derby kalapod és nevezz be a divatmustrára! A rendezvény legjobban öltözött gyermekét, nőjét és férfiját megajándékozzuk.
A gyerekeknek ingyenes, színes programokkal készülünk: lesz kézműves sarok, mesebeli körhinta, pónilovaglás és arcfestés.

18 éven aluliaknak a belépés díjtalan!

A háromnapos rendezvény részletes programja az alábbi plakátra kattintva olvasható.

 

2018.06.29-én pénteken gyermek és egészségvédelem jegyében ingyenes fogászati szűrés, egészségügyi vizsgálatok és véradás is lesz az ingyenes gyermekprogramok és a lóverseny mellett 16:00 – 21:00 között.

Az OTP Bank társadalmi felelősségvállalási programjában immár több mint 20 éve kiemelkedően nagy hangsúlyt kap a Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi tevékenységének támogatása. Az idei OTP Bank Fogászati Roadshow keretében 14 helyszínre látogat el a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat ingyenes fogorvosi szűrést végző mozgó fogászati rendelője. A roadshow történetében először a budapesti Kincsem Parkban is rendel a busz június 29-én, pénteken. Szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek, megmutatják a gyerekeknek a helyes fogápolás módszereit, technikáit, mindezt játékos formában, hogy a gyerekek megtapasztalhassák, nem kell félniük a fogorvostól, fogászati vizsgálattól. A roadshow helyszínein arcfestők szórakoztatják a vizsgálatra várakozókat. A fogorvosi buszban dolgozó orvosok tavaly összesen 6215 magyarországi és határon túli iskolás és óvodás gyermek fogait vizsgálták meg. A programot támogatja még a Colgate-Palmolive Magyarország. A cég a vizsgált gyerekeknek fogkefét és fogkrémet ajándékoz.

Az idei Póni Derby névadója a Tündérlámpás Alapítvány. A szervezet értelmi és mozgássérült gyermekeken és felnőtteken próbál segíteni, életüket jobbá és szebbé tenni különböző programok segítségével. 

Az alapítvány több oldalról próbál segítséget nyújtani a rászorulóknak. A https://kivansagtunderek.hu/ , különféle kívánságokat igyekszik teljesíteni, a https://addahajad.hu/ , a rákbeteg gyerekek részére szeretne parókákat készíteni. Az egyik legkülönlegesebb oldaluk - a jelenleg még fejlesztés alatt álló - http://asportmindenkie.hu/, amihez kapcsolódik a fitbalance, a pankráció és a lóverseny is és szeretnék ha ez a kör jelentősen tovább bővülne. Céljuk egy rekreációs központot létrehozása, ahol tényleg lehetne a sport mindenkié! A negyedik projektjük a https://tegyjot.hu/ oldal, ami egy adománygyűjtő felület, ahol az elmúlt években összesen 37 millió forintot gyűlt össze a rászoruló gyerekek számára. Bővebb információ a https://tunderlampas.hu/oldalon.

Forrás: www.kincsempark.hu

Last modified on Thursday, 12 July 2018 12:32

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Régi újhegyi kép
Részből egész
Építési terv
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Föld út
Az iskola
Áll a szobor
Épül a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia