Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ne égess! - Rajz- és irodalmi pályázat általános iskolásoknak

Rate this item
(2 votes)

Játék a múzeummal: a jövő tűzoltása

A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma immár kilencedik alkalommal hirdet rajz-és irodalmi pályázatot általános iskolás tanulók számára Ne égess! címmel. A rajzpályázatot idén is két korcsoport számára hirdetjük meg, de a versenykiírás ezúttal még több fantáziadús megoldásra ad lehetőséget. 

A felső tagozatos diákok esetében arra vagyunk kíváncsiak, milyennek képzelik a gyerekek a jövő tűzoltását, tűzoltóját. Nevezhetnek bármilyen, a jövőt ábrázoló - tűzzel, a tűzoltók munkájával kapcsolatos - ötleteikkel, vagy elképzelt, jövőbeni katasztrófához (földrengés, árvíz, vihar, vegyi baleset) és annak elhárításához kapcsolódó művekkel is. (ceruzarajz, filc, tempera, vízfesték, ragasztott képek stb.) 

Az alsó tagozatosoktól bármilyen tűzeset, katasztrófa feldolgozását várjuk, de ha kedvet kapnak a jövőbe pillantani, szívesen fogadjuk tőlük is a felsősökéhez hasonló megoldásokat. 

Az irodalmi pályázat felső tagozatos diákoknak szól, melyre ezúttal „Tűzoltás 2050-ben” címmel várunk alkotásokat, melyekben szárnyaló fantáziával írhatják meg, hogy elképzelésük szerint milyen módon, milyen eszközökkel lehet majd tüzet oltani, és vajon milyenek lesznek a jövő tűzoltói. A majdan bekövetkező természeti katasztrófákról szóló írásoknak is ugyanúgy örülnénk. A fogalmazások szabadon választott műfajban készülhetnek / vers, elbeszélés, mese, fantasy, stb. /

Kérjük, hogy a pályázatokat – iskola, osztály, felkészítő tanár megjelölésével - postai úton, az irodalmi alkotásokat postán vagy email-ben juttassák el a múzeum címére. Elérhetőségként lehetőleg e-mail címet és telefonszámot is kérünk! 

A múzeum elérhetősége: 1105 Budapest, Martinovics tér 12., illetve   This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
A beküldési határidő: 2016. január 29. / péntek / 

A győzteseket és helyezetteket februárban ünnepélyes eredményhirdetésen jutalmazzuk, a kiemelkedő alkotásokból kiállítást rendezünk.

A pályázattal kapcsolatban felmerülő kérdésekre a fenti e-mail címen, illetve a 06-1 261-35-86-os telefonon válaszolunk.

Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

A kép forrása: muzeum.katasztrofavedelem.hu

Last modified on Thursday, 28 January 2016 11:08

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Átadó ünnepség
Még nincs kész
Épül a lakótelep
Épül a lego-ház
Zajlik a munka
Elkészült a lakótelep
Dolgos kezek
A Mély tó
Régi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia