Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jeltolmácsolással látható Kőbányán az Országomat egy csókért

Rate this item
(0 votes)

Szombaton Kőbányán láthatják a nézők Dóczi Lajos kétfelvonásos zenés vígjátékát Háda János rendezésében. A halláskárosultaknak jeltolmács teszi érthetővé a művet. 

Jeltolmács teszi érthetővé a halláskárosultaknak az Országomat egy csókért című színművet, amelyet a Hadart Művészeti Társulás ad elő a kőbányai Kőrösi Csoma Művelődési Központban szombaton. Az Országomat egy csókért című darabot Spinnerné Takács Erika jeltolmács közreműködésével tekinthetik meg az érdeklődők Háda János, a társulás alapító-vezetője rendezésében. A díszlet Harmat István, a jelmez Kiszely Melinda munkája - közölte a társulat szerdán az MTI-vel. 

Dóczi Lajos (1845-1919) színművében Sever, Navarra királya betiltja országában a csókot, a tilalomtól szenvedők ezért inkább átszöknek a szomszédos Aragóniába. Adolar, Sever fivére azonban ráveszi a királyt, hogy öltsön álruhát, és nézze meg, mi történik titkokban az országában. A király megfogadja a tanácsot, és azt kell látnia, hogy hitvese sem feddhetetlen. A varázslatos éjszakán összekeverednek a párok és összekuszálódnak a szálak - olvasható a közleményben.

A kétfelvonásos zenés vígjátékban Severt Szabó Máté, hitvesét Zakariás Éva, Adolart Bozsó Péter, az aragóniai herceget Háda János alakítja. Adolár szerelmét Mérai Katalin, atyját Cs.Németh Lajos, az ingatag erkölcsű Sobrinus atyát Galbenisz Tomasz játssza. Az istenadta népet képviselő párt, Marittát és Carlót Laurinyecz Réka és Gieler Csaba formálja meg, több kisebb szerepben Kósa Dénes látható.

Jegyár elővételben: 1600 Ft, az előadás napján 2000 Ft., online jegyvásárlás EZEN a linken.

 

Forrás: MTI, Kőrösi.org

Last modified on Thursday, 30 January 2014 12:06

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Még nincs kész
Áll a szobor
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
Épül a Mély tó
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Régi kép
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia