Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kovács Róbert polgármester az újhegyi fejlesztésekről

Rate this item
(0 votes)

A Kőbánya.info egy korábbi cikkében arra kérte az Olvasókat, hogy tegyenek fel online kérdést Kovács Róbert polgármesternek. Az összegyűjtött olvasói kérdéseket megkapta a városvezető, amelyekre folyamatosan érkeznek a válaszok.

Az egyik kérdést "Timi" nevű olvasónk tette fel, amely a következő volt: „Újhegyen lakom a párommal és kislányunkkal. Az érdekelne, hogy mi várható Újhegyen? Mi is kapunk valamit, vagy ebben a ciklusban is megfeledkezik rólunk a kerület vezetése? Mert nagyon ráférne a városrészre egy kis renoválás.”

Kovács Róbert polgármester válasza:

Kedves Timi!

A kérdése teljesen jogos, Újhegy eddig nem kapta meg azt a figyelmet, amit megérdemel, és amit meg kell kapjon a következő években. Egy ekkora kerületrész minden problémáját természetesen nem lehet egy csapásra megoldani, de az idei költségvetés tartalmaz fedezetet az alábbiakra:

Újhegyi közösségi ház és ügyfélszolgálat: A költségvetés a kettőre összesen 75 millió forint fedezetet tartalmaz, a tervezés pedig folyamatban van, régi ígéretet válthatunk be idén ezzel.

Gergely bánya: a fővárostól várt – Dr. György István közbenjárására biztosított – 40 millió forinttal együtt összesen 107,5 millió forintból kerülhet sor a parkká alakítás első ütemének, a szánkózódomb kialakításának a befejezésére.

Komplett vizesblokk csere az Újhegyi sétány két  óvodájában: több mint 26 millió forintból újítjuk fel a két óvoda teljes vizesblokkját, strangcserével együtt.

Nyílászáró-csere a Széchenyi Általános Iskolában: a tornaterem és a kapcsolódó helyiségek nyílászáró-cseréje 32,7 millió forintból valósulhat meg.

Orvosi rendelők: az újhegyi rendelőre idén – balesetveszély-elhárításra, biztonságtechnikai beruházásokra, festésre és a világítás javítására, cseréjére közel 8,5 millió forintot költünk.

Közvilágítás: a kerületi rendőrkapitányság jelezte, hogy Újhegy több pontján annyira rossz a közvilágítás, hogy az hatással van a közbiztonságra is. Ennek megfelelően idén ezeken a részeken kiépítjük a közvilágítást (a problémát a rendőrség a Pázsitfű és a Pára utcákban jelezte)

Ezeken felül az idei költségvetésben elkülönítettünk pénzt a sportliget öntözőhálózatának felújítására is.

Ezeken felül ajánlom figyelmébe Mácsik András újhegyi egyéni képviselő úr beszámolóját, azon belül is a Színes Város programot, amely üde színfoltja lehet Újhegynek a jövőben.

Remélem a fenti válasz a megelégedésére szolgál Önnek és valamennyi újhegyi lakónak!

Tisztelettel:
Kovács Róbert
polgármester

Last modified on Saturday, 30 July 2011 18:58

Hírek

Régi képek, emlékek

Látkép
Részből egész
Még nincs kész
Régi kép
Épül és szépül
Az iskola
Zajlik az éptkezés
Minden a helyére kerül
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia