Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Flash mob és petíció a kőbányai óvodákért

Rate this item
(0 votes)

A Demokratikus Koalíció (politikai párt) Kőbánya-Kispesti alapszervezete lakossági bejelentést kapott egy, a kőbányai óvodákat érintő kerületi önkormányzati döntésről. A döntés értelmében valamennyi kőbányai óvoda 2012. IV. negyedéves önkormányzati költségvetési támogatásának dologi kiadás részét jelentősen csökkentették – így a legtöbb óvodában nem jutott mikulás és/vagy karácsonyi ajándékra a gyermekeknek, az óvodai pedagógusok továbbképzésre és a dolgozók ruhapénzére.

Az alapszervezet utána járt, hogy igaz-e a hír. Sajnos igen. Ugyanakkor az is kiderült, hogy olyan szervezetek kaptak támogatást a kőbányai önkormányzattól, mint a Ferencvárosi Torna Club és a MÁV Szimfonikusok – 10-10 millió forint összegben, dacára Élő Norbert, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselőjének határozott tiltakozására.

A civil kezdeményezésű tiltakozást a DK Kőbánya-Kispesti alapszervezete felkarolta, petíciót írtak, hiszen felháborítónak tartják azt, hogy a legkisebbek nevelésére szánt összegből azért vesznek el pénzt, mert fontosabb a városvezetésnek egy nem is helyi sport klub donációja.

2012. december 19-én 09:00-kor civilekkel közösen egy flash mob-ot tartottak a helyi önkormányzat Szent László téri épülete előtt. Az akció keretén belül a petíciójukat – az addig beérkezett aláírásokkal együtt – átadták, melyet a Polgármester Titkársága átvett. A további aláírásokat postán juttatják el a Polgármesteri Hivatalhoz. Ezzel egyidejűleg valamennyi kerületi önkormányzati képviselőnek elküldik tiltakozásukat, hogy a következő testületi ülésen napirendre kerülhessen az ügy.

 

A Demokratikus Koalíció Kőbánya-Kispesti alapszervezete kiemelten fontos ügynek tartja a kőbányai óvodák és iskolák, azaz Kőbánya jövőjének sorsát. Nem értenek egyet a városvezetés átgondolatlan és nehezen indokolható támogatás-politikájával, főleg akkor, amikor Kőbányán is sok helye lenne azoknak az összegeknek, amelyek miatt tiltakozó akciót indítottak a civilek kezdeményezésére.

 

Forrás: Demokratikus Koalíció Kőbánya-Kispesti alapszervezete

Last modified on Thursday, 20 December 2012 22:31

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Látkép
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
Árkok és házak
Áll a szobor
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
A Gergely-bánya
Épül és szépül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia