Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A kőbányai Fidesz vendége volt L. Simon László államtitkár

Rate this item
(0 votes)

Dr. György István kőbányai országgyűlési képviselő honlapján számolt be arról, hogy a Fidesz kőbányai szervezetének vendége volt L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. A zártkörű rendezvény előtt sajtótájékoztatóra került sor. A kerületi látogatás aktualitását a Kormányzat országjárási kezdeményezése adta. A nyilvánosság előtt szó esett a félidőben járó kormányzati ciklust eredményeiről és a nehézségekről is. „Adósságból nem lehet finanszírozni Magyarországot” - mondta L. Simon László és emlékeztetett arra, hogy az elmúlt két évben sikerült csökkenteni az államadósságot, stabilizálni a költségvetés helyzetét és mérsékelni a magánszemélyek, az önkormányzatok és a vállalkozások eladósodását.

Dr. György István és L. Simon László

Kultúráért felelős államtitkárként szólt arról is, hogy a stabilitáshoz továbbra is komoly erőfeszítések kellenek. Ezt szolgálják az elmúlt hónapban bejelentett zárolások, amelyek bizony érintik a kultúra világát is. Jelezte: a kulturális életből számos kritikát kapott emiatt, és nehezen éli meg, amikor arra érdemeseknek nem adhatja oda a kért támogatást, viszont minden művésztől, alkotótól, a szellemi élet meghatározó szereplőjétől azt várja, hogy értse meg a helyzetet.

Újságírói kérdésére válaszolva L. Simon László elmondta, a kőbányai sörgyár régi, kihasználatlan területeit hasznosító - Art10 néven futó - kulturális fejlesztést nagyszabású elképzelésnek tartja, mely által egy ipari műemlék-negyed telhet meg kulturális tartalommal és bevételt jelentő tevékenységekkel. Emlékeztetett, hogy ez a projekt csak 2014 után, az európai unió által támogatott fejlesztések sorában valósulhat meg.

Forrás: Dr. György István honapja

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Építési terv
Árkok és házak
Építik a tavat
Lakótelep a világ végén
Épül és szépül
Épül a lakótelep
Föld út
Elkészült a lakótelep
Épül a Mély tó

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia