Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

80 éves a Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Rate this item
(0 votes)

Szeptember 27-én tartották a 80 éves a Bajcsy-Zsilinszky Kórház jubileumi ünnepségét a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. Az eseményen Dr. Kálmán Sándor főigazgató köszöntötte a megjelenteket, valamint adott tájékoztatást a kórház múltjáról, jelenéről és jövőbeni terveiről. A főigazgató után Dr. Schiszler István, a Térségi Egészség-szervezési Központ vezetője lépett a mikrofonhoz, és egészségügy állami átalakításának céljairól és menetéről beszélt.

 

Dr. Kálmán Sándor főigazgató köszönti a megjelenteket

Őt Kovács Róbert polgármester követte, aki beszédében elmondta, hogy rendszeresen köszönt fel a Kőbányán születésnapjuk alkalmából olyan 90 és 100 éves embereket, akik hosszú életük során végig aktívak maradtak és képesek voltak megújulni. Az idős emberekhez hasonlóan Kőbánya is folyamatosan képes volt a megújulásra, mint ahogy a Bajcsy-Zsilinszky Kórház is többször alakult át fennállása során. A polgármester véleménye szerint csak aktivitás és a megújulás révén lehet hosszabb távon is sikeres egy ember, egy kórház vagy épp egy kerület. Köszöntője végén megköszönte a munkáját azoknak, akik Kőbánya lakosságának egészségéért dolgoznak.

 

Kovács Róbert polgármester és a megjelentek

A rendezvény tudományos előadásokkal folytatódott, és fogadással zárult. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház története a kórház honlapján olvasható el EZEN a linken.

Last modified on Friday, 28 September 2012 15:14

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Dolgos kezek
Föld út
Árkok és házak
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Folyik az építkezés
Áll a szobor
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia