Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Polgármesteri közlemény az Óhegy fesztiválról

Rate this item
(0 votes)

Kedves Kőbányaiak!

Kerületünk idén első alkalommal ad otthont az Óhegy fesztiválnak, június 8. és augusztus 20. között. A szervező cég az eseménysorozat kész koncepciójával - a programelemek, helyszíni szolgáltatások, valamint a fellépő művészek névsorával, ekkor még a koncertek időpontjai és ütemezése nélkül - kereste meg a Kőbányai Önkormányzatot és kérte az Óhegy parki helyszín biztosítását.

A szervezők által megfogalmazott elképzelés teljesen megfelelt annak az egyébként általunk is kitűzött célnak, hogy kerületünk polgárainak, családjainak, gyermekeinek helyben, kellemes környezetben kínáljunk színvonalas szórakozási, kikapcsolódási lehetőséget, igényes szabadidős programokat, mindezt pedig teljesen ingyen.

Szándékunk az volt, hogy lehetőségeink szerint hozzájáruljunk a nyári szünidő, szabadidő élmény- és eseménydús eltöltéséhez, könnyen, helyben és ingyen elérhető, igazi közösségi programokkal. Számos fővárosi kerületben van évtizedes múltja hasonló nyári rendezvénysorozatoknak, akár a Bakáts téri, akár az Óbudai fesztiválra gondolunk, melyek sikerrel zajlanak évről évre. A pozitív példákon felbuzdulva és a kőbányai polgárok sokszor kinyilvánított programéhségének szem előtt tartásával nyitottan fogadtuk az Óhegy fesztivál szervezőit kerületünkben. Az Óhegy fesztivál megtartásához önkormányzatunk anyagi támogatást nem nyújt és bevétel sem illeti meg. A szervezőkkel való együttműködés keretében a program idejére önkormányzatunk bocsátotta rendelkezésre a helyszínt, valamint biztosítja a rendezvény szakmai felügyeletét a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ közreműködésével.

A minden korosztály igényeit kielégítő, igen színes és változatos, pihenési, szórakozási és sportolási alternatívákat egyaránt kínáló fesztivál, napi 24 órában biztonsági szolgálattal őrzött helyszínen a Labdarúgó Európa-bajnoksággal vette kezdetét, minden meccset LED-falon követhettek a látogatók. Az eseménysorozattal kapcsolatban számos pozitív visszajelzés érkezett. A helyszínre magam is rendszeresen ellátogatok és az a tapasztalatom, hogy napról napra népesebb a kőbányaiak fesztiválozó tábora.

Az esemény kínálata június 29-től bővült élő nagykoncertekkel és ezzel egyidőben jelentkeztek a környéken élők panaszai, elsősorban a zajhatások és köztisztasági problémák miatt. Amint tudomást szereztem a lakók felháborodásáról, elégedetlenségéről haladéktalanul intézkedtem. Ennek eredményeként a szervező céggel sikerült megállapodnunk abban, hogy az előre tervezett, június 29-től augusztus 20-ig ütemezett élő nagykoncerteket - melyeket egyébként a legnépszerűbb és legelismertebb magyar művészek adnak majd - egyetlen hétvégén, augusztus 17. és 20. között tartják meg, naponta legkésőbb 22 óráig és ingyenesen. A fesztivál szolgáltatásai az eredeti tervek szerint augusztus 20-ig működnek tovább, az óriási kivetítőn az olimpiai játékokat is közvetítik majd. Mindezek mellett hétvégi délutánokon gyermekprogramokkal bővül a kínálati paletta, koncertek, színpadi produkciók várják kimondottan a gyermekközönséget.

Bízom abban, hogy az említett kompromisszum megnyugtató megoldást hoz valamennyi panaszos polgárnak. Az eddig okozott kellemetlenségekért elnézésüket kérjük! Fontosnak tartom megjegyezni, hogy a jó szándék vezérelt és vezérel bennünket, kizárólag Kőbányáért, otthonunk még szebbé, még élhetőbbé tételéért dolgozunk. Az Óhegy parkban egyébként éppen a napokban nyitottuk játszóparkot, mely ingyenes játszóeszközöket kölcsönöz az ott időző gyermekeknek. Azért pedig, hogy a szülők és a kísérők se unatkozzanak, számukra fitness eszközöket telepítettünk. Kívánom, használják örömmel, egészséggel! Tisztában vagyok azzal, hogy egyetlen fesztivál, szabadtéri nagyrendezvény sem szolgálhat egyszerre mindenki örömére, megelégedésére, ezért megértésüket és türelmüket kérem, annál is inkább, mert sokak számára ez a rendezvény, és az Óhegy park jelenti a “nyaralást”.


Ezúton szeretném megköszönni, hogy tapasztalataikat, közérdekű észrevételeiket megosztották velem, ezáltal segítették munkámat. Kérem Önöket, ezt a jövőben is tegyék meg. Örömmel veszek minden visszajelzést, legyen akár pozitív, akár építő kritika. Bízom abban, hogy az olimpiai játékok közvetítésein találkozunk és együtt szurkolunk a kőbányai versenyzők sikeréért is!

Üdvözlettel,
Kovács Róbert
Kőbánya polgármestere

Last modified on Sunday, 12 August 2012 13:09

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi újhegyi kép
Lakótelep a világ végén
Dolgos kezek
Épül a lego-ház
Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül
Látkép
A Gergely-bánya
Az iskola
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia