Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Képviselői beszámoló VI. - Tokody Marcell Gergely

Rate this item
(0 votes)

Tisztelt kőbányai Honfitársaim!

A „rendes”, megszokottnak mondható beszámolóm esedékessé válik márciusban, azonban ezúttal egy rendkívüli beszámolóval jelentkezem, tekintettel arra, hogy többen megkerestek személyesen, valamint telefonon keresztül is a Wolf Polgárőrséggel, illetve annak vezetőjével kapcsolatban felmerült aggályaikkal, kételyeikkel.

Azt gondolom, hogy két pont között legrövidebb út az egyenes, így közvetlenül Orosz Tibor Úrhoz, a Wolf Polgárőrség élén álló személyhez fordultam. A vele folytatott levelezés jelenleg nem tekinthető meg, tekintettel arra, hogy a portál szerkesztőségének e levél leközlésével kapcsolatban jogi aggályai merültek fel. Csupán ez az oka annak, hogy a beszámolót korábban nem jelentették meg, tehát itt nem önkényes cenzúráról van szó. Az aggályokat tudomásul vettem, ennek megfelelően levelet intéztem az Adatvédelmi Biztos Úrhoz, aki remélhetőleg mielőbb állást foglal majd az ügyben. Amint a pozitív állásfoglalás megérkezik, a levelezést leközlöm, azt az oldal meg fogja jelentetni.

A február 25-én folytatott levelezést követően Orosz Tiborral március 3-án személyesen beszéltem, egyúttal még aznap ellátogattam a Maláta utcai polgárőr bázisra is. 

A helyszíni szemle alkalmával megbizonyosodtam róla, hogy komoly felújítási munkálatokat végeztek az ingatlanon, emellett számos technikai eszközzel rendelkeznek, valóban úgy működnek, ahogy azt polgárőröktől elvárjuk (szemben az egykori Sibrik Polgárőrséggel, melyre még a későbbiekben visszatérek). Hangsúlyoztam ugyanakkor, hogy véleményem szerint fontos lenne egyértelműen tisztázni a körülményeket és így lezárni a személye körül kialakult vitát. Orosz Úr egy találkozót ajánlott nekem március 9-re, szerdára, amikor is elmentünk volna a X. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol Görbe Attila állítólag tisztázta volna az Orosz Tibor Úr körüli kérdéseket. Abban állapodtunk meg, hogy még a találkozó napján, március 9-én 9:00-kor telefonálok, és egyeztetjük a találkozó részleteit. 9:00-kor telefonáltam is, ám Orosz Tibor Úr jelezte, hogy éppen elfoglaltsága van, és ígérte, hogy visszahív. Azóta sajnos nem jelentkezett. Jelenleg tehát ez az ügy itt áll.

Jelezték nekem, hogy a Wolf Polgárőrség telefonszámán egy profitorientált Kft, egy magánnyomozói iroda van nyilvántartva (amelynek vezetője szintén Orosz Tibor), Maláta utcai címmel. Utánajártam, és a hír igaz. Az alábbi képeken jól látszik, hogy minkét telefonszám esetén ez a helyzet.



A személyes találkozón közöltem az ezzel kapcsolatos észrevételemet Orosz Tibor Úrral, aki azt mondta nekem, hogy itt egy tévedésről van szó, mert egy cím átírása nem történt meg. Minden esetre szeretnék a dolog végére járni, ezért be fogom kérni a Wolf Polgárőrség 2010. évi elszámolását.

Amint korábban említettem, a rossz emlékű Sibrik Polgárőrségre is ki fogok térni még néhány szó erejéig. Aki esetleg nem tudná, miről van szó, az megnézheti az esetről készült műsort itt: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=4590

Ebben az ügyben is vizsgálódni fogok, mert nem igazán hallottam róla, hogy felelősségre vonások történtek volna. Friss hírek: a tegnap képviselő-testületi ülésen bekértem az elmúlt 8 év valamennyi, Önkormányzatunk által támogatott polgárőr szervezetének elszámolását, egyben javaslatot tettem a Sibrik Polgárőrség körüli anomáliák kivizsgálására, a szükséges intézkedések megtételére. Közben érdeklődtek nálam, hogy én melyik polgárőr szervezet pártján állok. Le kívánom szögezni, hogy kizárólag a rend és az igazság pártján állok. Azt szeretném, ha tiszta kép lenne előttünk minden tekintetben.

Bízom benne, hogy lesz szebb jövőnk, mert a klasszikus vicc után „igény az volna rá”.

Tokody Marcell Gergely

Last modified on Friday, 18 March 2011 23:37

Hírek

Régi képek, emlékek

Átadó ünnepség
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Minden a helyére kerül
Régi kép
Folyik az építkezés
Épül a lakótelep
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Épül a lego-ház

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia