Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kormányhivatali fejlesztés Kőbányán - videóval

Rate this item
(1 Vote)

Kőbányára költözött Budapest Főváros Kormányhivatalának több szervezeti egysége, ahol csaknem négyszáz hivatali dolgozó számára alakítottak ki korszerű munkahelyeket, valamint az ügyfeleket is két új, esztétikus ügyfélszolgálati helyiség várja. Az Élessaroknál kialakított, csaknem négyszáz dolgozót befogadó új kormányhivatali épületet Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára, dr. György István fővárosi kormánymegbízott és D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere adták át. A mintegy hétezer négyzetméter irodaterületet magába foglaló épületben a kormányhivatal X. Kerületi Hivatala, a X., XVI. és XVII. kerületi polgárokat kiszolgáló Foglalkoztatási Osztály, valamint az Állampolgársági és Anyakönyvi Főosztály kapott helyet.

 

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára példaértékűnek nevezte azt a fejlődést, amelyet Kőbánya a főváros és kormány együttműködésével az utóbbi években véghezvisz. Hozzátette, Budapest fejlődését a kormány továbbra is kiemelten kezeli. Az államtitkár felidézte, a közigazgatásban 2010 óta olyan sikeres, átfogó reformot hajt végre a kormány, amelyre korábban nem volt példa. Mint mondta, a közigazgatás megerősítése és megújítása folytatódik: gyors és színvonalas az ügyintézés a kormányablakokban, de fontos cél, hogy egyre kevesebb ügyet kelljen elintézni. Tuzson Bence szerint az online ügyintézési lehetőségek bővítése mellett áttekintettek hétszáz olyan ügycsoportot, amelyben egyszerűsítést lehet végrehajtani. Annak érdekében, hogy a magyar embereknek kevesebb ügyet kelljen intézni, törvénymódosítást készítenek elő – hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette, a kormány számára fontos, hogy megfelelő, XXI. századi körülményeket biztosítsanak a munkavégzéshez.

 

Dr. György István elmondta, az új épületnek köszönhetően sikerült megoldani Budapest Főváros Kormányhivatalának legkomolyabb elhelyezési gondjait, valamint jelentősen javíthatták az ügyfélterek és a munkahelyek színvonalát. A kormánymegbízott a kormányablakokra utalva visszaidézte, az elmúlt években a jelentős fejlesztéseket hajtott végre a kormány az állami hivatalok ügyfélszolgálatain, így ma már országszerte esztétikus környezetben, gyorsan intézhetik ügyeiket az állampolgárok. Hozzátette: a kormányhivatal az új irodaháznak köszönhetően évente 170 millió forintot takarít meg a korábbi épületek kiváltásával.

 

D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere hangsúlyozta, az új kormányhivatali épület kiválóan illeszkedik Kőbánya fő tengelyére, ahol egymást érik az állami, fővárosi és a kerületi fejlesztések. Az Újköztemető előtti körforgalom felújítása, az új Kőbányai Szakrendelő építése Bajcsy kórházban, az Élessarok rendbetétele, a Kőrösi Csoma Sándor út felújítása a füves villamospályával, a Liget téri új közpark, az Északi Járműjavító területén épülő Opera Műhelyház, és a tervezés alatt álló új Közlekedési Múzeum mind-mind olyan fejlesztések, amelyek révén jelentősen emelni tudták Kőbánya presztízsét.

A TV10 összefoglaló videója a Kőrösi irodaház ünnepélyes megnyitójáról a cikk alatt tekinthető meg.

 

Forrás: BFKH Sajtó, centrumtv.hu fotó: Ligeti Edina és D. Kovács Róbert Antal polgármester Facebook oldala

Last modified on Thursday, 07 February 2019 11:07

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Épül a lego-ház
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Épül és szépül
Folyik az építkezés
Építik a tavat
Régi kép
Látkép
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia