Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A bontás után otthonokat melegít a kőbányai adomány karácsonyfa

Rate this item
(2 votes)

Az ünnepi időszakban szíveket melengetett, lebontása után otthonokat melegít a kerületi adomány karácsonyfa.

A Kőbányai Önkormányzat az idén is segítséget nyújtott az ünnepekhez, igyekezett meghittebbé tenni mindazok karácsonyát, akik szükséget szenvednek. Odafigyelt azokra is, akik maguktól nem kérnek segítséget. Az önkormányzat képviselőinek, felnőtt- és gyermek háziorvosainak, valamint a szociális és oktatási intézmények munkatársainak javaslata alapján az Önkormányzat 1600 kőbányai személynek, családnak juttatott 7000 forint értékű ajándékcsomagot.

Vízkereszt napjáig, január 6-áig állt Kőbánya központjában, a Szent László téren a Kőbányai Önkormányzat által állíttatott, a Hello Wood alkototta 16 méter magas, 40 tonna tűzifából felépített adomány karácsonyfa.

 

Az installáció az összefogást szimbolizálta és felhívta a figyelmet arra, hogy van ahol gondot okoz az otthon melegének megteremtése. A bontás után a felhasznált tűzifát a Kőbányai Önkormányzat rászoruló kerületi családok otthonába juttatja: ott varázsol majd meleget, ahol arra a legnagyobb szükség van.

Az Architizer A+Award-díjas Hello Wood által először Budapesten megalkotott karácsonyfa híre az elmúlt években az egész világot bejárta. Az alkotás a 2016. évben bekerült a BBC fél évszázadot átfogó legérdekesebb karácsonyfa-válogatásába. A karácsonyfa belső terében lévő hatalmas belmagasság és a fa struktúra különleges hangulatot biztosít a látogatóknak.

A TV10 cikk alatt megtekinthető videójában az ötlet eredetéről beszél Huszár András, a Hello Wood társalapítója és vezetője.

Forrás: centrum.tv, Kőbányai Önkormányzat, hellowood.eu, kobanya.info

Last modified on Friday, 25 January 2019 10:16

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Zajlik az éptkezés
Már állnak a házak
Részből egész
A Mély tó
Dolgos kezek
Régi újhegyi kép
Építik a tavat
A Gergely-bánya
Régi kép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia