Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Tanműhelyt nyitott a Contintental Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Új elektronikai technikus tanműhelyt nyitott Kőbányán, szeptember 22-én a Contintental Automotive Hungary Kft. A gyorsan fejlődő és speciális technológia oktatását segítő beruházáshoz a kormány 123 millió forint támogatási keretet biztosított. 

 

Az ünnepélyes átadón a Kőbányai Önkormányzat nevében Radványi Gábor alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen részt vett dr. Pap Sándor alpolgármester is. Radványi Gábor bevezető szavai szerint úgy a Continental, mint Kőbánya is elkötelezte magát a fejlődés mellett. Igaz, a Continental 140 éves fejlesztési tapasztalattal rendelkezik, míg a jelenlegi kőbányai vezetés mindössze héttel és szerénytelenség nélkül kimondható, hogy Kőbánya jó úton halad. Aki Kőbányán jár, tapasztalhatja, megújultak a közterek, új intézmények épültek, megújultak, iskolák, óvodák, orvosi rendelők, járdák, játszóterek. A kerület vezetése elkötelezett a családok, gyermekek, idősek támogatásában.

 

Az autóipari beszállító 180 millió forint összköltségű új 50 fős tanműhelyének átadásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy a kormánynak, a vállalatoknak és a magyar embereknek együtt kell szembenézniük az ipari termelés átalakulásából fakadó feladatokkal, többek között a megfelelő szakképzettség megszerzésével. A tárcavezető felidézte, hogy a kormány évekkel ezelőtt megkezdte a magyar szakképzési rendszer átalakítását és átszervezte a gyakorlati képzést a duális képzés bevezetésével. Hozzátette, hogy az intézkedéseknek köszönhetően a diákok a középiskolákban és a felsőoktatásban is a szakmatanulással egyidőben szerezhetnek gyakorlati tapasztalatot is. Varga Mihály elmondta, hogy a magyar gazdaság kiegyensúlyozott és dinamikus növekedési pályán halad, helyreállt a pénzügyi és költségvetési egyensúly, létrejöttek a fenntartható gazdasági növekedés makrogazdasági feltételei.

 

A Continental a világ második legnagyobb autóipari beszállítója, 55 országban több mint 220 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A német cégcsoport 2013 áprilisában stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormánnyal. Budapesti, veszprémi, szegedi, makói, váci és nyíregyházi üzemeiben csaknem 8 ezer főt foglalkoztat, Budaörsön pedig gumiabroncs-kereskedelmi központot üzemeltet.

 

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 02 October 2017 10:02

Hírek

Régi képek, emlékek

Föld út
Lakótelep a világ végén
Épül a Mély tó
Épül a lego-ház
Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Építési terv
Dolgozik a daru

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia