Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új szolgálati autó a közbiztonságért

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat – a Kőbánya Közbiztonságáért Közalapítvány közreműködésével – a kerület közbiztonságának védelme és erősítése érdekében újabb személygépkocsit vásárolt, ezúttal a Kőbányai Wolf Polgárőrség - OPSZ Gépjármű Felderítő-Speciális Mentők - Polgári Védelmi - Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére. Az új rendvédelmi autót - ami egy Suzuki S–Cross típusú jármű - Kovács Róbert polgármester február 9-én a Szent László téren adta át Orosz Tibornak, a Wolf Polgárőrség vezetőjének. Egy éven belül ez a harmadik gépjármű, amit az Önkormányzat Kőbánya közbiztonságának szolgálatába állított. 

 

A slusszkulcs átadása, valamint polgárőrök új szolgálati autójuk körül

A Kőbányai Önkormányzat számára kiemelt fontosságú a közbiztonság, ennek javítása érdekében az elmúlt években számos intézkedés történt a rendőrök kiemelt támogatásától a közterületi kamerarendszer nagy ütemű fejlesztéséig. Mindezeknek köszönhetően ma már körülbelül 45 ezer kerületi lakó biztonságát védi egy száz kamerából álló térfigyelő-rendszer, amelyeknek működtetése évente évi 300 millió forintba kerül. Fenntartásának indokoltságát alátámasztó számszerűségi adatok ugyanakkor egyértelműek: folyamatosan csökken a regisztrált bűncselekmények száma, amíg az eredményes nyomozások aránya emelkedik.

 

Az eseményen a polgárőrség tagjain kívül részt vett - többek között - Révész Máriusz országgyűlési képviselő, valamint Dr. Pap Sándor és Radványi Gábor alpolgármesterek

Az önkormányzat közvetlen anyagi támogatással is segíti azokat a lakóközösségeket, amelyek a társasházi lépcsőházakba, előterekbe telepítenének biztonsági kamerákat. A lépcsőházi kamera-program nagyon sikeres, hiszen a legfrissebb rendőrségi adatok szerint a kerületben történik a legkevesebb társasházi lakásfeltörés és besurranó rablás.

Az Önkormányzat ezen túlmenően a kerületben szolgálatot teljesítő rendőrök számára lakhatási támogatáshoz és jutalmazáshoz biztosít anyagi forrást. A korábbi évek tapasztalatai egyértelműen mutatják, hogy a bérleti- és albérletidíj-hozzájárulás hozzájárult a hivatásos állomány megtartásához, a létszámhelyzet javításához, azaz hatékonyan javította a kerület közrendjét és közbiztonságát.

Forrás: Kőbánya.hu, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala, OrientPress hírügynökség, Wolf Polgárőrség

Last modified on Thursday, 18 February 2016 10:47

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik az éptkezés
Építési terv
Átadó ünnepség
Az iskola
Még nincs kész
Építik a tavat
Részből egész
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
Dolgos kezek

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia