Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Új orvosi rendelő épül a Kerepesi úton

Rate this item
(1 Vote)

Újabb kőbányai beruházás alapkövét rakta le február 15-én Kovács Róbert polgármester, valamint dr. Pap Sándor és Radványi Gábor alpolgármesterek, a körzet önkormányzati képviselői. Az Önkormányzat a Kerepesi úti felnőtt- és gyermek háziorvosi rendelőt építi újjá. Még ebben az esztendőben átadják a teljesen új, modern intézetet a kőbányaiaknak. 

  

Az alapkő fedőlapja, valamint Radványi Gábor és dr. Pap Sándor és alpolgármesterek, a mikrofonnál Kovács Róbert polgármester

Kovács Róbert polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy a szomorkás idő ellenére is van miért örülni, hiszen egy rossz állapotú rendelő megújulásának lehetünk tanúi. Az Önkormányzat célja, hogy az elkövetkező években felújítsa az alapellátásban részt vevő rendelőket, ahogy az már megtörtént a Salgótarjáni úti és a Zsivaj utcai rendelők esetében. Most a Kerepesi úti orvosi rendelő került sorra. A polgármester elmondta, hogy az elmúlt időszakban jelentős változások történtek a Gyakorló utcai lakótelepen: megoldották a környék parkolási gondjait, valamint megújult a Gépmadár óvoda és bölcsőde is. A rendelőnek augusztusra el kell készülnie, mert az itt élőknek, főleg az idősebbeknek gondot okoz, hogy az átmeneti időben egy másik épületben folyik az orvosi ellátás. Beszéde végén reményét fejezte ki, hogy nyáron már egy szép új rendelő átadásának alkalmából találkozhatnak újra.

  

Az alapkőletétel pillanatai

Kőbányán jelenleg több önerős beruházás is zajlik. Ezek közül az egyik legfontosabb a Kerepesi úton lévő „Felnőtt- és Gyermek Háziorvosi Rendelő korszerűsítésének kivitelezési munkái”. A beruházás költsége valamivel több mint négyszáz millió forint. A felújítás alatt az orvosi rendelés zavartalanul működik a Keresztúri úton lévő általános iskola külön szárnyában. Nyár végére elkészül a teljes rekonstrukció, tehát az orvosi ellátás a megújult, modern épületben lesz. A beruházást követően a betegek és egészségügyi dolgozók modern gépészeti berendezésekkel működtetett, akadálymentesített épületet kapnak, melynek a követlen környezete is meg fog újulni.

 

Az eső ellenére is sokan eljöttek

Az orvosi rendelő felszíni része még a tavalyi évben teljes egészében elbontásra került. Jelenleg a pincerész külső és belső szigetelése, valamint a pincerész aljzatának betonozása folyik. A felszíni részen kialakításra kerültek a födémtartó oszlopok, amelyekre folyamatosan rögzítik a speciális födémtartó zsalukat. A födém betonozása – időjárástól függően - várhatóan az ünnepélyes alapkőletétel után lesz.

A régi rendelőben gazdaságtalanul működtetett távfűtés volt. Az új épületben korszerű, energia-hatékony hűtés-fűtés rendszer lesz kialakítva. Radiátorok helyett beépített padlófűtés, illetve központi elszívórendszer lesz, ami az egyedi igényeknek megfelelően állítható. A modern épületben az átriumos kialakításnak köszönhetően sokkal több természetes fény lesz.

  

Az építkezés jelenlegi állapota és a látványterv

Az eseményről készült videó-összeállítás a cikk alatt valamint EZEN a linken tekinthető meg.

Forrás: Pro-koord, Kőbányai Önkormányzat, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala

Last modified on Tuesday, 16 February 2016 11:40

Media

Hírek

Régi képek, emlékek

Elkészült a lakótelep
Az iskola
Árkok és házak
Föld út
Már állnak a házak
Épül a lego-ház
Építési terv
A Gergely-bánya
Épül a lakótelep
Minden a helyére kerül

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia