Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Idősek Hónapja - ünnepség a Szivárvány Otthonban

Rate this item
(3 votes)

Idősek Hónapja alkalmából jó hangulatú ünnepséget tartottak a Szivárvány Idősek Otthonában október 14-én. Az eseményen ünnepi köszöntőt mondott Kovács Róbert polgármester és Lajtai Ferencné Erzsike, az intézmény vezetője, majd a Tutta Forza zenekar műsora következett. A jó hangulatról Kremsner József gondoskodott, aki zenés táncos délutánnal örvendeztette meg a megjelenteket. Az eseményen részt vett Marksteinné Molnár Julianna, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke, Dr. Mátrai Gábor, a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke, valamint Agócs Zsolt önkormányzati képviselő. Ott voltak a Szivárvány Otthon felügyelőbizottságának tagjai: Dr. Rajtháthy Beatrix, Vermes Zoltán és Szabó Tibor.

 

Kovács Róbert ünnepi köszöntője rendhagyó lett, hiszen - a téma iránti nagy érdeklődésre való tekintettel - rögtönzött lakossági fórumot is tartott az Újhegyi sétány felújításáról. Eloszlatta az építkezéssel kapcsolatos aggályokat, kiemelve, hogy mindenből több és jobb lesz, a zöld is megmarad, mint ahogy akadálytalanul lehet majd közlekedni is. Elmondta, hogy a lakótelep 40 éve épült, és bizony nem csak az épületek, hanem a lakók is öregszenek. Éppen ezért a tervezés során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a sétány akadálymentes legyen, és a mozgásukban korlátozottak is problémák nélkül érhessék el úti céljukat. A zöldfelület mennyisége nem csökken, hiszen 160 fát ültetnek annak a negyvennek a helyére, amelyeket sajnos ki kell vágni az építkezés során. Odafigyeltek arra is, hogy a nyári rekkenő hőségben enyhülésre lehessen lelni a létesülő szökőkút és vízlépcső jótékony hatásának köszönhetően. A szabadidő hasznos eltöltéséhez pihenő park és játszótér építése járul hozzá. Megújul továbbá az Újhegyi Közösségi Ház, zajlik a városrész belső úthálózatának megújítása, lesz nyilvános WC a Mélytó partján, később pedig a sétányon is. Köszöntője végén a polgármester a megjelenteket meginvitálta a Kőbányai Senior Olimpiára.

Az információ-dús tájékoztatóval kibővített köszöntő után Lajtai Ferenc Erzsike az otthon lakóinak nevében a polgármesternek átadott virágcsokorral köszönte meg az Önkormányzat segítségét, hogy kérésükre padot helyeztek ki az intézmény mellett lévő buszmegállóba. Az ülőalkalmatosság ugyanis mind az otthon, mind a környéken lakó időseknek könnyebbséget jelent a buszra várakozás során.

Last modified on Thursday, 09 June 2016 17:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgozik a daru
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
Áll a szobor
Elkészült a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Zajlik az éptkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia