Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szirénapróba minden hónap első hétfőjén - a türelmünket kérik

Rate this item
(11 votes)

Minden hónap első hétfőjén, 11 órakor lakosságvédelmi okok miatt szirénapróbát tartanak Kőbányán. A kerületi lakosok próbákkal kapcsolatos telefonhívásai, írásos bejelentései miatt a Kőbányai Önkormányzat a következő információt tette közéA BM Országos Kataszrófavédelmi Főigazgatóság az úgynevezett MoLaRi (Monitoring és Lakossági Riasztó) rendszeren keresztül tudja értesíteni a lakókat, ha bármilyen, a biztonságukat fenyegető esemény történik. Ezt a rendszert – éppen a kőbányaiak érdekében – rendszeresen kell ellenőrizni, hogy szükség esetén is megbízhatóan működjön. Az ellenőrzés rövid ideig tartó, jól hallható szirénahanggal és néhány mondatos tájékoztató szöveggel jár. Erről ugyan minden médium hírt adott, ám a tapasztalatok azt mutatják, sokan nem értik, miért van ez, illetve mit kell csinálniuk, ha meghallják a próba-jelzést. A Kőbányai Önkormányzat türelmünket kéri, a havonta ismétlődő hangpróbák a mi biztonságunkat szolgálják.

A mai 11:00 órakor kezdődő csökkentett üzemű (morgató) próbariasztás során hangosbemondón keresztül fognak tájékoztatni arról, hogy szirénapróba következik és hogy semmit nem kell tennünk.

A mai próbánál a következő szöveget, illetve jelzést adják le:
Figyelem ez próba, figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!
A szöveges részt követően azonnal következik a hat másodpercig tartó szirénajelzés, amely során mély tónusú felfutó hangjelzést adnak le, majd a jel lefutása következik be.
A próba a következő szöveggel zárul: „A próbának vége! A próbának vége!"

 A kép forrása: katasztrofavedelem.hu

További információ a MoLaRi rendszerről a Katasztrófavédelem honlapján érhető el EZEN a linken. A 2017. évben végrehajtandó próbáinak időpontjai  IDE kattintva tekinthetőek meg.

Forrás: Kőbánya.hu, Katasztrófavédelem.hu

Last modified on Wednesday, 05 September 2018 11:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Elkészült a lakótelep
Látkép
Építik a tavat
Minden a helyére kerül
Még nincs kész
Zajlik az éptkezés
Az iskola
Föld út
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia