Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Építhetnek az önkormányzatra

Rate this item
(1 Vote)

Kőbánya, illetve a Kőbányai Önkormányzat ismét az értékek védelme mellé állt. A képviselőtestület egyik júniusi döntésével új pályázatról döntött: vissza nem térítendő támogatást adnak azoknak a lakóközösségeknek, amelyek a város régi építészeti értékeit próbálják megmenteni. Néhány napja az első két pozitív elbírálásról értesültek a lakók képviselői.

A Kőbánya arculatához és múltjához kötődő építészeti emlékek megőrzését segíti az a döntés, amelynek értelmében az önkormányzat jóval több mint 10 millió forinttal támogatja idén a régi házaikat korhű állapotba hozó lakóközösségeket. „Kovács Róbert polgármester a támogatási döntést elfogadó, júniusi testületi ülésen hangsúlyozta: Kőbánya építészeti értékeit tekintve a főváros talán leggazdagabb kerülete, ám a korábbi évtizedekben nem fordítottak kellő figyelmet azok megmentésére. Felelősségteljes gazdálkodással most végre olyan pénzügyi helyzetbe került az önkormányzat, hogy erre a területre is adhat támogatást.”

A képviselők döntése után kiírt pályázatra jelentkezők közül kettő már pozitív elbírálásban részesült, a Kerületfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagjai majd ötmillió forintot szavaztak meg két felújítás támogatásához. Az Ónodi utca 5. számú ház homlokzatának felújítását 2,4 millióval segíti az önkormányzat, míg a Liget utca 40. számú társasház több tízmilliós nagyrekonstrukciójához 2,5 millió forinttal járul hozzá a helyi költségvetés.

A nyertes pályázatokat beadó lakóközösségek képviselőit Radványi Gábor alpolgármester, Marksteinné Molnár Julianna, a szakbizottság elnöke és Mozsár Ágnes főépítész is fogadta .Az eredmény kihirdetésén Radványi Gábor alpolgármester elmondta, hogy a két nyertessel kialakított együttműködés tapasztalatait leszűrve újabb pályázatot írnak ki még az idén és közel nyolc millió forinttal támogatják az építészeti értékeket mentő lakóközösségeket.

Forrás, képek és szerző: Kőbánya.hu

Last modified on Friday, 26 September 2014 12:23

Hírek

Régi képek, emlékek

Az iskola
Árkok és házak
Dolgos kezek
Elkészült a lakótelep
A Mély tó
Minden a helyére kerül
Átadó ünnepség
A Gergely-bánya
Régi újhegyi kép
Építési terv

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia