Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Képes rövid hírek a kerületből

Rate this item
(4 votes)

Következzék egy kis képes hírcsokor távirati stílusban az elmúlt időszak kőbányai eseményeiből:

   

Felnőtt játszóterek és futókör a sport és egészség szolgálatában

Új felnőtt „játszótereket” épített az Önkormányzat, az első kettő szeptember elején készült el a Gyakorló utcában és a Lavotta sétányon. Az eszközöket a gyermekek is szívesen használják. Az Óhegy parkban az első kőbányai futókör készül el hamarosan. A futókör 1,4 kilométer hosszúságú és a közvilágításnak köszönhetően az esti órákban is kényelmesen használható lesz.

    

Kőbánya blues

Az Óhegy parkban második alkalommal megrendezett blues fesztiválon idén is több ezren vettek részt. A Kőbányai Blues Fesztivál végén az ajándék egy – a főváros nagy részéről látható – tűzijáték volt. A délután háromtól késő estig tartó zenei eseményen - többek között - Török Ádám, Charlie és Deák Bill Gyula szórakoztatta a megjelenteket. A fesztiválon mindenki jól érezte magát, hiszen ez egy olyan alkalom volt, amikor a mindennapi feladatok megoldása helyett a szórakozáson volt a hangsúly.

   

VII. Kőbányai Rendvédelmi Nap

Kerületünk egyedülálló rendezvények otthona. Több éves hagyományt ápolva ismét óriási érdeklődés mellett rendezték meg augusztus végén a rendvédelmi napot. Az idei eseményen is színvonalas bemutatókkal várta az Önkormányzat a kikapcsolódni érkező kőbányai családokat. 

   

Elkészült a Tavas utcai parkoló és az új közlekedő a Fekete István Általános Iskola bejárata előtt

Az új, 42 férőhelyes Tavas utcai parkolóval és a közvetlen közelében megtalálható szervizút felfestésével végre megszűnnek a környék parkolási gondjai. Elkészült az új közlekedő út a Fekete István Általános Iskola bejárata és a Tavas utca között. A térkövek telepítésén túl fákat, kisebb bokrokat is ültetett az Önkormányzat, ezen túl a Tavas utcai útburkolatot is felújították.

   

Segítség az iskolakezdéshez

Dr. Mátrai Gábor képviselőjelölt kezdeményezésére iskolakezdés előtti börzét szervezett az Önkormányzat. A Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ közreműködésével adták át az összegyűjtött adományokat a kőbányai családoknak. Az esemény lebonyolításában Kovács Róbert polgármester is aktívan részt vett. A segítség jó helyekre érkezett, a gyerekek nagyon örültek a tan- és tornaszereknek, minden iskolai felszerelésnek.

   

Elkezdődött az új tanév

Kovács Róbert részt vett a Janikovszky Éva Általános Iskola évnyitó ünnepségén. Ebben az intézményben az Önkormányzat a nyári szünidő alatt új étkezőt épített, hogy biztosítsák a kényelmes és zavartalan étkezés feltételeit. Az udvaron is „meglepetéssel” készültek a gyerekeknek, hiszen az elmúlt hetekben építettek egy új műfüves sportudvart is az iskola diákjai számára. 

   

Idősbarát Kőbánya

Nyárbúcsúztató kerti partit szervezett az Önkormányzat a kőbányai nyugdíjasok számára augusztus végén. Még az eleredő eső sem szegte a résztvevők kedvét, akik jó hangulatban, a kerületi nyugdíjas klubok vidám produkcióit követve töltöttek együtt egy nagyon kellemes délutánt a Román utcai Idősek Klubjában. Az eseményre Kovács Róbert polgármester nem érkezett üres kézzel: a klubtagok régi vágyát teljesítette azzal, hogy magával hozott egy kültéri pingpongasztalt.

   

Épül a 3-as villamos új, füves vágányszakasza

Hamarosan elkészül a 3-as villamos fűvel borított vágányszakasza a Kőrösi Csoma Sándor út Kápolna utca és Ónodi utca közötti szakaszán. Az új megoldásnak köszönhetően csendesebb lesz a villamosok közlekedése, mindezek mellett az új, fűvel borított vágányszakasz üde színfoltja lesz Kőbányának. A megújuló vonalszakaszon megszűnnek a korábbi sebességkorlátozások, nagyobb sebességgel haladhat a villamos, ez rövidebb menetidőt és gyors, kényelmes utazást eredményez. 

   

Forrás és képek: Kovács Róbert és Mácsik András Facebook oldala, BKK, Kőbánya.info, Kőbánya.hu

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Zajlik a munka
Dolgozik a daru
Minden a helyére kerül
A Gergely-bánya
Építési terv
Részből egész
Épül a Mély tó
Már állnak a házak
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia