Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Ismét parlamenti képviselő lesz Révész Máriusz

Rate this item
(0 votes)

Ismét parlamenti képviselő lesz Révész Máriusz kőbányai önkormányzat képviselő, a testület sportbizottságának elnöke. A politikus Rácz Róbert helyét veheti át az Országgyűlésben, aki összeférhetetlenség miatt mondott le képviselői pozíciójáról, miután kinevezték a hajdú-bihari kormányhivatal élére. 

A Nemzeti Választási Bizottság döntött arról, hogy a Fidesz-KDNP közös listájáról Révész Máriusz kaphatja meg a Rácz Róbert lemondása miatt megüresedett országgyűlési képviselői helyet. A tavaszi parlamenti választáson listáról mandátumot szerző Rácz Róbert összeférhetetlenség miatt mondott le július 24-én, mert a hajdú-bihari kormányhivatal vezetőjévé nevezték ki. A lemondás miatt megüresedett mandátumot a közös pártlistáról a Fidesz és a KDNP is Révész Máriusznak kérte kiadni.

A törvény szerint a kormánymegbízottak vezetik a fővárosi és megyei kormányhivatalokat. A júliusi kormánymegbízotti kinevezésekre azért volt szükség, mert a miniszterelnök négyéves mandátumának lejártával a korábbi vezetők megbízatása is megszűnt. A kormánymegbízott további, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, nem lehet országgyűlési képviselő sem.

Révész Máriusz 1998-tól négy cikluson keresztül volt parlamenti képviselő, és dolgozott a Fidesz szóvivőjeként is. Az elmúlt négy évben a parlamenti munka mellett az önkormányzat képviselő-testületének tagjaként is tevékenykedett. 

Forrás: Mandiner.hu, Kőbánya.info, MTI, Révész Máriusz Facebook oldala

Last modified on Thursday, 04 September 2014 18:29

Hírek

Régi képek, emlékek

Építési terv
Zajlik az éptkezés
Az iskola
Régi kép
Régi újhegyi kép
Átadó ünnepség
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
Épül és szépül
Részből egész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia