Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Összeállt a baloldali összefogás csapata

Rate this item
(3 votes)

A Magyar Szocialista Párt Kőbányai Szervezete, az Együtt – A Korszakváltók Pártja – Párbeszéd Magyarországért Párt Kőbányai Szervezete és a Demokratikus Koalíció budapesti 09. választókerületi alapszervezete megállapodott a 2014. október 12-i önkormányzati választás kampánystratégiájában. Az összefogásról augusztus 13-án sajtótájékoztatót tartottak a Magyar Szocialista Párt Kőbányai Képviselőirodában, ahol a három párt képviselői aláírták azt a megállapodást, amely értelmében Élő Norbert (DK) lesz Kőbányán a baloldali ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje. Az eseményen Somlyódy Csaba (MSZP) hivatalosan is bejelentette visszalépését a jelöléstől.

A sajtótájékoztatót Lakatos Béla, az MSZP kőbányai szervezetének elnöke nyitotta meg. A megjelentek köszöntése után Somlyódy Csabát méltatta, aki a legnagyobb áldozatot hozta az összefogás érdekében. Érdekességként felhívta a figyelmet arra, hogy az ellenzéki pártok "osztódással szaporodtak", hiszen a megállapodást aláíró három szervezet kerületi vezetői korábban mindannyian az MSZP tagjai voltak. 

Élő Norbert beszédében hangsúlyozta, hogy a személyi kérdésekről alig fél óra alatt meg tudtak állapodni, a tárgyalásra fordított idő többi része a program kidolgozására ment el. Úgy véli, reális esélye van annak, hogy Kőbányán a demokratikus baloldal nyerjen az októberi önkormányzati választáson. Elmondta azt is, hogy a megállapodással mint párt mindenki rosszul járt, hiszen engedményeket kellett tenniük, összességében mégis mindannyian nyertek.

Ezt követően Somlyody Csaba, az MSZP visszalépésre kényszerült polgármester-jelöltje fejtette ki véleményét a megállapodásról. Elmondta, hogy emberileg úgy élte meg az összefogás rá eső részét, mint az a sportoló, aki hiába készült keményen éveken át, politikai okokból nem vehetett részt az 1984-es Los Angeles-i olimpián. Az MSZP polgármester-jelöltjeként ugyanis már egy éve kampányol és dolgozik a sikerért időt és pénzt nem kímélve. Az egyéni ambícióiról mégis le kellett most mondania egy magasabb cél érdekében. Meggyőződése, hogy a döntésének hatása van Budapestre és a vidéki városokra is. A megállapodás ugyanis lehetővé teszi, hogy mindenhol megegyezés születhessen. Közös felelősségüknek nevezte, hogy győztesként érkezhessenek a célegyenesbe, mert közösen nyerni tudnak.

Bányai Tibor Péter, az Együtt-PM kőbányai politikai felelőse szerint a három párt képes lehet arra, hogy győzelmet arathasson októberben. A megállapodással kapcsolatban kifejtette, hogy sikerült gyorsan megállapodniuk a személyi kérdésekről, és alapvetően a programról vitatkoztak sokat. Mivel változást akarnak a kerületben, ezért nem azt nézik, hogy ki honnan jött, hanem hogy hová tart. 

Patay-Papp Judit Vivien, a DK választókerületi elnöke büszke arra, hogy részese lehet a megállapodásnak, mivel ez azt jelenti, hogy a fiatal DK-val érdemes és kell együttműködni. Ígéretet tett arra, hogy a közös programot tökéletesre fogják csiszolni, és élhető, élő várost csinálnak Kőbányából. 

A sajtótájékoztató végén Élő Norbert kijelentette, hogy "elég a Pató Pálságból", hogy Kőbányán az elmúlt négy évben érdemi fejlesztés nem történt. Véleménye szerint csak azok a beruházások valósultak meg a kerületben, amit még az előző fővárosi közgyűlés fogadott el. Megköszönte ugyanakkor a Fidesznek azt, hogy teleplakátolták Kőbányát az "Élő város" szlogennel.

Last modified on Thursday, 14 August 2014 11:31

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Elkészült a lakótelep
Árkok és házak
Részből egész
Még nincs kész
Dolgozik a daru
Föld út
Dolgos kezek
Az iskola
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia