Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Mi lesz veled Kőbánya? - Tóth Balázs (LMP) írása

Rate this item
(4 votes)

Általában nem szoktam foglalkozni politikai versenytársaim pártpolitikai cselekedeteivel, de a jelenlegi helyzetben természetesen kivételt kell tennem. Közelednek az önkormányzati választások és az a kérdés, hogy Kőbánya merre fog mozdulni.

Legyen akármilyen jó is egy (város)vezetés, a 2/3-os túlsúly nem szerencsés egy testületben. Gondoljunk csak arra, hogy a helyi Fidesz jóvoltából már alig írunk ki nyílt közbeszerzést, szinte meghívásos lett valamennyi. (Amit az ellenzék emiatt nem is szokott megszavazni.) Emiatt azt gondolom, hogy a Fidesz súlyának csökkennie kellene a képviselő-testületben.

A kerületi LMP csapata és Schiffer András, a kép forrása: Tóth Balázs Facebook oldala

Itt van viszont az úgynevezett baloldal. A hírekből úgy tűnik, hogy az MSzP-ből a DK-ba vándorolt Élő Norbert lesz a befutó. Azonban azt tapasztalom, hogy ez a dolog nem csak az eddigi MSzP-s jelölt Somlyódy Csabának nem tetszik. Számos baloldali kötődésű emberrel vagyok kapcsolatban és a szimpatizánsaink között is sokan arról az oldalról jöttek hozzánk az állandó botrányoktól megcsömörlve. Szinte egybehangzóan hallom tőlük, hogy mit akar a "Baloldal" Kőbányán egy Élő Norberttel? A kőbányaiak sohasem fognak megválasztani egy budai multimilliomost polgármesternek. Attól tartok igazuk van. Bár kerületünkben érték el a Gyurcsányisták a legjobb eredményüket, ez önmagában még édeskevés lesz a győzelmükhöz. Egy Budán lakó polgármester jelölttel biztosan. Talán ahhoz elég lehet, hogy Élő Norbert bekerüljön a fővárosi közgyűlésbe.

Mit tehet ilyenkor az LMP? Álljon valamelyik oldalra, mint azt oly sokan szeretnék és próbálják is kikényszeríteni? Semmi esetre sem! Lassan 1 éve LMP-snek lenni már bizonyítottan azt is jelenti, hogy nem csapódunk egyik oldalhoz sem a választásokon, hogy ezzel esetleg 1-2 hellyel többet szerezzünk meg az önkormányzat bizottságaiban.

De akkor mit tudtok Ti hozzátenni az eredményhez? - kérdezik rengetegen. Azt, hogy pozíció- és hatalomhalmozás helyett egyenes derékkal állunk a választások elé, ami után majd tisztességes ellenzéke leszünk a következő vezetésnek. Ezen van a hangsúly! Mert a választások végeredményét ma még nem lehet megjósolni Kőbányán, de a választók biztosak lehetnek benne, ha egy erős LMP-t juttatnak be a képviselő testületbe, akkor az Kőbánya stabilitását fogja szolgálni. Ezért kell, hogy függetlenek és erősek maradjunk! Mert tisztességes és erős ellenzékre a következő ciklusban is szükség lesz, bárki is nyerje az önkormányzati választásokat!

Tóth Balázs önkormányzati képviselő, polgármester-jelölt

Forrás: Tóth Balázs Facebook oldala

Last modified on Wednesday, 13 August 2014 10:51

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Építési terv
Épül a Mély tó
Dolgozik a daru
Átadó ünnepség
Már állnak a házak
Föld út
Zajlik az éptkezés
Látkép
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia