Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A kőbányai LMP kifogásolja a közétkeztetés színvonalát

Rate this item
(1 Vote)

Osztolykán Ágnes országgyűlési és Tóth Balázs önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót a kerületi közétkeztetésről december 12-én. A kőbányai polgármesteri hivatal előtt megrendezett eseményen a kerületi LMP politikusai a közétkeztetésre kiírt pályázat elfogadása kapcsán fejtették ki álláspontjukat.

 

Tóth Balázs elmondta, hogy a pályázaton nyertes cég 10 és fél éven keresztül fogja ellátni a közétkeztetési feladatokat Kőbányán. A képviselő kifogásolta, hogy - bár a kiírás szerint arra Európai Unió teljes területéről adhattak volna be pályázatot - a 9 milliárd Forint értékű közbeszerzésre csak két cég jelentkezett, ráadásul az egyik pályázó visszalépett. Tóth Balázs furcsának találja a piacvezető vállalkozás visszakozását. Úgy véli, hogy a közétkeztetést emberközelivé és nonprofittá kell tenni. Ha az önkormányzatok maguk látnák el ezt a feladatot, akkor azzal munkahelyeket is létre lehetne hozni. Pártja álláspontjához hasonlóan fontosnak tartaná a Budapest környéki termelők bevonását is a kőbányai közétkeztetésbe.

Osztolykán Ágnes egyrészt az ételek minőségét, másrészt a tíz és fél éves szerződés hosszát kifogásolta. Elmondta, hogy az iskolás fia óvodás kora óta eszi a nyertes cég által készített ételeket, és nagyon rosszak a tapasztalatai: több esetben vitte haza éhesen gyerekemét. Készítettek egy felmérést, amelyben arra keresték a választ, hogy a szülők mennyire elégedettek a közétkeztetéssel. A felmérés eredményét egy videóban foglalták össze, amely EZEN a linken tekinthető meg. Kiemelte, céljuk annak elérése, hogy a kőbányai gyerekek egészséges ételeket fogyasszanak. Ennek érdekében tett több módosító javaslatot Tóth Balázs a testületi ülésen, amelyek közül a képviselők elfogadták, hogy a szolgáltatás színvonalát szúrópróbás ellenőrzések útján folyamatosan biztosítják.

Osztolykán Ágnes és Tóth Balázs az ATV Start című műsorának vendégeként elmondták véleményüket a témában, amely felvétel EZEN a linken nézhető meg. 

Last modified on Thursday, 19 December 2013 11:33

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Minden a helyére kerül
Dolgozik a daru
Föld út
Zajlik a munka
Részből egész
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép
Épül a lego-ház
Árkok és házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia