Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Jobbik lakossági fórum Kőbányán

Rate this item
(6 votes)

Kőbányán tartott lakossági fórumot a Jobbik november 29-én. A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban megrendezett eseményen részt vett Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, Farkas Gábor önkormányzati képviselő, Tokody Marcell Gergely a Jobbik frakciójának hivatalvezetője, valamint bemutatkozott Tubák István, a párt kőbányai országgyűlési képviselőjelöltje.

Tubák István elmondta magáról, hogy Erdélyben született, 33 éves, harmonikus párkapcsolatban él. Megtanulta, hogy ha az ember el akar érni valamit, akkor azért harcolni kell. Sokat kellett tennie azért, hogy eljuthasson oda, ahol most van, épp ezért megtiszteltetésnek érzi azt a feladatot, amit elvállalt. Újra harcolni fog, mert az eredményekért harcolni kell. Nem ígérni akar, hanem cselekedni, mert ígértek már eleget. Véleménye szerint most a cselekvés ideje jött el, összefogásra és kemény munkára van szükség. Elmondta, hogy azokat az embereket akarja képviselni, akik csalódtak az elmúlt 23 év politikájában. Új alapokat akarnak létrehozni, amelyre fel lehet építeni az országot.

Az MSZP-nek három ciklusa volt, hogy az országot jobbá tegyék, oda jutottunk, hogy a fiataljainknak nincs jövőképe, a középosztály pedig van van győződve arról: nem lesz nyugdíja. A baloldal felvette az IMF hitelt, a Fidesz visszafizette, mégsem csökkent az államadósság, és új hiteleket vettünk fel. Szomorúnak tartja, hogy miközben az ország képes lenne akár 20 millió embert ellátni élelmiszerrel, addig külföldről importálunk élelmiszert. A magyar embert annyira háttérbe szorították, hogy már élelmiszert sem tud termelni, ami következtében nagyon sokan mindennapos megélhetési problémákkal küzdenek. Kiemelte, hogy alkotmányos keretek között kell megoldani azt, hogy a termőföld és az ivóvíz ne kerülhessen külföldi kézbe.

Úgy véli, hogy sokan félnek tőlük, mert a Jobbik egyik célja a felelősök elszámoltatása. Éppen ezért lejárató kampányba kezdtek a Jobbik ellen, és mindenféle jelzőt ragasztanak a pártra. Tubák István kijelentette, hogy kormányzásra készülnek, és nem lépnek koalícióra más párttal. Felkészültségüket példázzák azok a települések, ahol a Jobbik ad polgármestert, hiszen ezeken a helyeken javult a közbiztonság, az emberek pedig a felemelkedés útjára léptek. Megtudhattuk, hogy a Jobbiknak olyan programja van, ami nem egy budai villában született - azt az emberek megkérdezésével alkották, hosszú távú, és nem szolgál pártpolitikai célokat. A Hét vezér terv alkalmas az ország újjáépítésére, annak elsődleges célja a magyar emberek boldogulása és megélhetése. Kiemelt feladat a munkahelyteremtés, amelynél ugyanúgy fontos annak minősége is.

Elmondta azt is, hogy nem bőrszín szerint, hanem a cselekedetük alapján ítélik meg az embereket. Véleménye szerint két fajta ember van: van, aki másért él, és van, aki másból él. Meggyőződése, hogy a magyaroknak egymásért kell élnünk. A közbiztonsággal kapcsolatban kifejtette, hogy a témát a kőbányaiak is ismerik, és mindenkinek vannak saját tapasztalatai. Ha a Jobbik kormányra kerül, akkor lesz közbiztonság, mert be fogják tartatni a törvényeket.

Tubák István beszédét Tamási Áron szavainak idézésével zárta: "Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." Véleménye szerint mindezt alkalmazni kell a politikában is: el kell távolítani a közéletből azokat a politikusokat, akik nem az embereket képviselik.

Tubák István beszédet mond, mellette balra Gyöngyösi Márton, jobbra Tokody Marcell

A lakossági fórumon felszólalt Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő is, aki kifejtette, hogy a Jobbik a jelenlegi médiaviszonyok közepette nehéz helyzetben van, mert a pártot a médiumok megpróbálják elhallgatni. Keményen kell küzdeniük azért, hogy eljuttassák a polgárokhoz üzeneteiket. Arra biztat mindenkit, hogy ne a tévét nézze, hanem a Jobbikos honlapokat, valamint látogassák a párt lakossági fórumait. A fórumok ugyanis nem egyirányúak, azaz nem csak a párt közli az álláspontját, hanem meg is akarja ismerni az emberek véleményét. Úgy látja, hogy a válság nem csak gazdasági, hanem politikai és társadalmi is. A rendszerváltó elit ugyanis elvesztette a választók bizalmát, és nem tud választ adni a problémákra, rendszerszintű válságnak vagyunk a szemtanúi. Elmondta, hogy a Jobbik rendszerváltást hirdet, mert olyan mély válságban vagyunk, hogy felszíni kezeléssel már nem, hanem csak radikális változással nem lehet megoldani a problémákat.

Úgy véli, hogy az a szabadságharc, amit Orbán Viktor vív a világgal szemben, csak látszólag szolgálja a nemzeti érdeket. Álláspontja szerint a miniszterelnök Brüsszelben és Strasbourgban kizárólag kormánya, nem pedig az ország érdekeit védte, a gazdasági szabadságharc pedig csak a Fideszről szól. A devizahitelesek problémáját sem sikerült megoldani, az ócsai projekt kudarc, a végtörlesztés pedig csak annak volt jó, akinek amúgy is volt pénze. 2010 előtt nem volt olyan párt a parlamentben, amely gátat szabott volna a bankok tevékenységének. Az első Orbán kormány lehetővé tette a szerződések egyoldalú módosítását, a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány pedig engedte, hogy a bankok tönkretegyék a társadalmat. A Jobbik évek óta azon az állásponton van, hogy a devizahitelesek ügye az egyik legsúlyosabb társadalmi probléma és megoldást kell találni rá. A párt szerint az jelenthet megoldást, ha lehetővé tennék, hogy az adósak a felvételkor érvényes devizaárfolyamon fizethessék vissza a hitelt. 

Gyöngyösi Márton a rezsicsökkentéssel kapcsolatban arra kíváncsi, hogy a kormány az elmúlt három és fél évben miért engedte garázdálkodni a közműcégeket az emberek nyakán? A bankadót jónak tartja, főleg, hogy a Jobbik évekkel ezelőtt javasolta annak bevezetését. Ugyanakkor hibának nevezte annak megengedését, hogy a bankok áthárítsák a terheket az emberekre. Kifejtette aggodalmát amiatt, hogy 2014 nyarán lejár a földvédelmi moratórium, és 500 millió uniós polgár számára válik lehetővé a magyar termőföldek megvásárlása. A Jobbik szerint a föld védelmét szolgáló garanciákat be kell foglalni az alkotmányba.

A képviselő úgy látja, hogy a Fidesz be van betonozva a hatalomba, és akár sima többséggel is képes fenntartani a nemzet és az ország pusztítását. A Jobbik szerint épp ezért paradigmaváltásra van szükség: olyan nemzetstratégia kell, ami nem tárja szélesre az ország kapuit a multinacionális vállalatok előtt, hogy azok szabadon garázdálkodhassanak, mi pedig mehessünk nekik éhbérért dolgozni. A Jobbik programját alkalmasnak tartja a nemzetgazdaság talpra állítására. Ennek keretében szükség van a keleti nyitásra, főleg, mert az Unióban nekünk "fű sem nő". Az Unióban megszabják az országnak, hogy miből mennyit termelhetünk. Példaként hozta fel, hogy a cukor esetében olyan alacsonyan van megszabva a kvóta, hogy az nem elég a saját szükségleteink kielégítésére sem. Az ország 1100 évig volt Európa éléskamrája, az élelmiszeripar az ország kitörési pontja. A 21. század arról fog szólni, hogy ki tudja ellátni egészséges élelmiszerrel a lakosságát, hiszen amíg a világban csökken a termőföldek mennyisége, addig a népesség növekszik. Ha pedig az EU nem engedi a termőföldek megvédését, akkor még az EU-ból való kilépés is szóba jöhet. 

A közbiztonsággal kapcsolatban elmondta, hogy az ország számos pontján elszaporodott a bűnözés, és már nem elég a liberális megoldás. Luxusbörtönök helyett önfenntartó börtönökre van szükség, ahol a büntetés valóban büntetés. Fontosnak tartja a három legkiszolgáltatottabb réteg: a fiatalok, idősek és nők fokozottabb védelmét. Véleménye szerint mára olyannyira mindennapossá vált az idős emberek agyonveréséről szóló hírek, hogy már fel sem kapjuk a fejünket. Az ilyen bestiális gyilkosságok a halálbüntetés újragondolását teszik szükségessé. 

Gyöngyösi Márton a cigány-magyar együttéléssel kapcsolatban kifejtette: ugyanazt a kritériumrendszert kell alkalmazni minden emberre, függetlenül a származástól. Az embereknek illeszkedni kell a társadalomba, ahol mindenkinek jogai és kötelezettségei vannak. Ha mindkét fél hozzáteszi a maga részét, akkor a problémák megszűnnek. 

A képviselő szólt még a politikai elit elszámoltatásának szükségességéről, így a mentelmi jog megszüntetéséről. Álláspontja szerint a politikusoknak jó példával kell elöljárni, ezért bűncselekmény elkövetésekor esetükben dupla büntetést kellene kiszabni. Elmondta, hogy a Jobbik teljes átláthatóságot akar, azaz a titkosítások feloldását, a civil szervezetek hátterének feltárását, az ügynöklisták nyilvánosságra hozását, valamint annak kiderítését, hogy kik a kettős állampolgárok az országgyűlésben. Záró gondolatként elmondta, hogy a Jobbik által képviselt célok megvalósítása azért szükséges, mert a mai napig nem beszélhetünk rendszerváltásról, hanem csak módszerváltásról.

Az előadások után a fórum résztvevői tehettek fel kérdéseket a párt politikusainak.

Last modified on Friday, 06 December 2013 16:00

Hírek

Régi képek, emlékek

Zajlik a munka
Még nincs kész
Minden a helyére kerül
Látkép
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Épül és szépül
Dolgozik a daru
Föld út
A Mély tó

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia