Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Civil fórum Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

A kőbányai civil szervezetek jobb informálása és a működéssel kapcsolatos gyakorlati tanácsadás volt a célja annak a civil fórumnak, amelyet a Havasi Gyopár Alapítvány szervezett idén is.

 

A fórum elején Kovács Róbert Kőbánya polgármestere megköszönte a Havasi Gyopárnak és a rendezvények motorjának, Mihalicska Teréziának a folyamatos erőfeszítéseket, amelyeket a kőbányai civil kapcsolatokért tesz, illetve az ötleteket, amelyekkel folyamatosan keresi a segítségnyújtás, az együttműködés lehetőségét. „Ha ezek a civil kezdeményezések, kapcsolatok, együttműködések nincsenek, akkor a város sincs. Ezek tartják életben Kőbányát” - mondta a polgármester, aki jó példaként néhány remekül működő csoportot említett. A napról napra több tagot számláló, az idős emberek sportolását, egészséges életmódra szoktatását zászlajára tűző KESZE, a hagyományokat és kapcsolatokat ápoló, korábbi és jelenlegi Pongrác telepi lakók által létrehozott helyi egyesület, valamint az iskolások oktatásából is szerepet vállaló Újhegyi Horgász Egyesület olyan civil szerveződés, amely kellő energiával és céllal rendelkezik ahhoz, hogy működése nyomot hagyjon Kőbánya életében – ismerte el Kovács Róbert. Hozzátette, hogy az Önkormányzat együttműködést és  támogatást ajánl a hasonló, kezdeményező szervezeteteknek.

 

A Havasi Gyopár Alapítvány és a Budapesti Civil Információs Centrum szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával rendezett civil fórumon gyakorlati tanácsokat ismerhettek meg a kerületi civil szervezetek képviselői a működésükre vonatkozó törvényi módosulások alkalmazásáról, a közhasznúsággal kapcsolatos kritériumrendszerről. A közreműködő szakértők az információs központok szolgáltatásairól és a gyakrabban előforduló problémák megoldási lehetőségéről is tájékoztatták az érdeklődőket.

 

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Monday, 09 December 2013 11:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Folyik az építkezés
Látkép
Építik a tavat
Részből egész
Épül és szépül
Minden a helyére kerül
Föld út
Építési terv
Épül a lego-ház
Az iskola

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia