Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Felvonót kap az idősek otthona

Rate this item
(2 votes)

A kőbányai Gergely utcai idősek otthonába látogatott a napokban dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője Szentes Tamás egészségügyi és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettessel. A közvetlen hangulatú délutánon jó hírrel is szolgálhattak a városvezetők: megépülhet a rég várt felvonó az épületben.

 

Magyar nóta, mulatós dal és operett – aki száraz protokolláris látogatásra számított a két városvezető láttán, annak bizony csalódnia kellett. Rendkívül jó hangulatú délutánt varázsoltak ugyanis a Budapest Esély Nonprofit Kft. által foglalkoztatott zenészek és Erdős Melinda operaénekesnő, akik a „Városok napján” nagyszerű zenei műsorral látogattak el  a fővárosi fenntartású intézménybe. Az aula teljesen megtelt, az idősek pedig szinte egy emberként énekeltek az előadókkal, és ehhez különleges kísérőt is kaptak dr. György István főpolgármester-helyettes személyében. Ő ugyanis nem jött zavarba, amikor kezébe nyomták a mikrofont. Aki ismeri, tudja róla, hogy szívesen gitározik és énekel. A hangolással sem volt gond, hiszen már javában próbál a december 6-i jótékonysági koncertjére Póka Egonékkal.

 

 

Bár a délután hangulata felért egy vidéki lakodalommal, azért néhány komoly dologról is szó esett. Dr. György Istvántól megtudtuk: saját életében is tapasztalta, mennyire fontos közösségformáló szerepet töltenek be az idősotthonok a mindennapokban. 83 éves édesanyja, akivel egy családi házban lakik, maga kérte, hogy a hétköznapokat, amíg a család dolgozik, egy hasonló intézményben tölthesse el. Ott ugyanis amellett, hogy orvosi felügyeletet élvez és gondoskodnak az étkezéséről, a legfontosabb, hogy nincs egyedül, van kihez szólnia, és tartalmas programokon is részt vehet. Városvezetőként pedig arról biztosította az otthon dolgozóit és vezetőjét, Vágner Zsuzsannát, hogy a jövő évben fővárosi forrásból megépülhet a várva várt felvonó. Az otthonban 160 idős ember él, sokuk nehezebben mozog már, emellett a látogatóba érkező hozzátartozók közül is sokan idősek, akik számára igazán nagy könnyebbséget jelenthet a lift, hiszen sajnos ma még csak lépcsőn közlekedhetnek. Az otthon lakói búcsúzóul saját készítésű asztaldísszel kedveskedtek a főpolgármester-helyettesnek.

Az intézmény vezetése dr. Szentes Tamás és dr. György István főpolgármester-helyettesekkel egyeztetett az új felvonóról

Forrás: Dr. György István honlapja

Last modified on Tuesday, 12 November 2013 11:49

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Minden a helyére kerül
Építik a tavat
Zajlik a munka
Föld út
Régi újhegyi kép
Áll a szobor
A Mély tó
Épül a lakótelep
Építési terv

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia