Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bűnözők célkeresztjében a szépkorúak - bűnmegelőzési fórum

Rate this item
(1 Vote)

Az ünnepek előtt különösen kell figyelni a csalókra, a hamisítókra és az emberi érzésekre, az adakozókedvre aspiráló bűnözőkre. A Kőbányai Idősügyi Tanács tagjai, illetve a szépkorú érdeklődők ezekről a bűncselekménytípusokról és a védekezés lehetőségeiről hallhattak információkat és hasznos tanácsokat. A résztvevőket Kovács Róbert polgármester, a Kőbányai Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte.

 

Az év vége felé közeledve egyre többször fordul elő, hogy az idős emberek kárára nyugdíjcsalást követnek el, illetve „népszerű” módszer, hogy a gyermekük, az unokáik nevében hívják fel őket és az ő megbízásukból kérnek tőlük pénzt valamire – nagyon gyorsan. Ezeket a „megbízásokat” mindig ellenőrizzék, senkinek ne fizessenek ki pénzt, vagy személyes tárgyakat ismeretlenül! – erről beszélt Oláh László rendőr őrnagy, a BRFK bűnmegelőzési osztályvezetője. Budaházy István pénzügyőr alezredes, a NAV Bevetési Főosztályának osztályvezetője a nyugta-, illetve számlaadási kötelezettség számonkérésére hívta fel az emberek figyelmét – nem csak törvényi, hanem garanciális okokból is.

 

Piacokról származó felvételek segítségével a hamisítványoktól, különösen a piacokon, vásárokon engedély nélkül árusított gyógyszerektől próbálta megóvni a hallgatóságot, mert az ellenőrizhetetlen gyógyszerek mérgezést, akár halált is okozhatnak. A szakemberek azt javasolták az idős embereknek, hogy ha gyanús dolgot tapasztalnak, vagy bármilyen sérelem éri őket, akkor azonnal hívják a 107-et, vagy a 112-t, jövedéki ügyekben pedig a 06 80 200 789-es számot. 

Forrás és képek: Kőbánya.hu

Last modified on Sunday, 27 October 2013 11:01

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Zajlik az éptkezés
Épül a Mély tó
Zajlik a munka
Már állnak a házak
A Mély tó
Régi kép
Elkészült a lakótelep
Áll a szobor
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia