Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Összefogás a bűnözők ellen

Rate this item
(2 votes)

A Kőbánya.hu önkormányzati portál számolt be arról, hogy a Noszlopy „gödör” és környéke nem biztonságos, ezt mondják az itt élő emberek és valamit sürgősen tenni kell, hogy ők is jól érezzék magukat Kőbányán – jobban, mint a környéken garázdálkodó bűnözők… Ennek érdekében – első lépésként – lakossági fórumot tartottak a Kada utcai iskolában.

A lakók egy levelet juttattak el dr. Fejér Tibor önkormányzati képviselőhöz, amiben leírják a közbiztonság általuk tapasztalt állapotát, hogy milyen módon veszélyeztetik családtagjaik, vagyonuk biztonságát a többségében kisebbséghez tartozó bűnözők. (Mielőtt bárki kisebbségellenes megnyilvánulással vádolná e sorok íróját, kérem, vegyen rész a legközelebbi, hasonló fórumon és meghallja, hogy a sokkal inkább félő, mint uszító lakók miről beszélnek…). A lényeg: az októberi forradalom ünnepe előtt kicsivel az óhegyi lakók is megelégelték, hogy egyedül vannak és ezért segítő kezet, pontosabban szövetségest kerestek a városvezetők és a rendfenntartók közül. A lakossági fórumon találkoztak a Kőbánya rendjéért felelős vezetőkkel és elmondhatták nekik észrevételeiket, beszélhettek az atrocitásokról és javaslatokat tettek, illetve vártak az illetékesektől.

 

A bal oldali képen Dr. Fejér Tibor önkormányzati képviselő, a jobb oldalin dr. Gyetvai Tibor rendőrkapitány

Az összefogás szándéka szerencsére túllendítette a párbeszédet a szavak mezejéről és úgy tűnik, tettekről is beszélhetünk a közeli jövőben. A lakók nagy része térfigyelő kamerákat látna szívesen a környéken, ám az itteni földrajzi adottságok, illetve a növényzet, a házak elhelyezkedése miatt nem lenne kifizetődő a kameraerdő – a felszerelés és működtetés hatalmas forrásigényéről nem is beszélve. Ám a Kovács Róbert polgármester, valamint dr. Fejér Tibor és Varga István képviselők, illetve dr. Gyetvai Tibor rendőrkapitány által elmondottakból kitűnt, ha kis lépésekben is, de van megoldás a nagyobb biztonság megteremtésére. Az önkormányzat vezetője arról számolt be, hogy hónapokon belül nem csak kiürítik, de bontani is kezdik a Noszlopy utcában álló, lelakott épületeket, és több, a környéken lakó deviáns családot kiköltöztetnek, amint kezükben a bírósági végzés. Ez a történetnek csak egy része, emellett a rendőrség egy járőrtársat ad az itt cirkáló körzeti megbízott mellé, valamint a lakókból szerveződött polgárőr egység – a már most is jelentős erőkkel rendelkező Wolf-fal és Alfával együtt - jelentősen megnöveli a jelenlétét a környéken.

Kovács Róbert polgármester a lakossági fórumon

A lakók és a megjelent vezetők abban is megegyeztek, hogy az önkormányzat jelentős összeggel támogatja a társasházakba felszerelhető biztonsági kamerák telepítését, illetve mindenki egyetértett abban, hogy a környéken élők szereljenek fel minél több minőségi kamerát, amelyek nagy segítséget adnak az itt garázdálkodók gyorsabb elfogásához. A rendőrök és a polgárőrök – a tervek szerint – akciókat is szerveznek a környéken, és főleg a bűnözők által gyakrabban használt „menekülő útvonalakra”, valamint az eldugottabb, fertőzöttebb helyekre csapnak le nagyobb erőkkel.

Forrás: Kőbánya.hu

Last modified on Friday, 25 October 2013 10:34

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Épül a Mély tó
Látkép
Áll a szobor
Folyik az építkezés
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Föld út
A Mély tó
Elkészült a lakótelep

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia