Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lázadó brigád szervezkedik Kőbányán is?

Rate this item
(2 votes)

A hétvégén tartotta országos kampánynyitó rendezvényét a már másfél év óta működő, de csak néhány hete bejegyzett Negyedik Köztársaság Párt. A harcias, magát balosnak mondó szervezet vezetője, Istvánffy András két éve ilyenkor még a Milla színpadán szerepelt, de idén a felkérésre nemet mondtak, mert bukott politikusokkal nem akarnak egy színpadon szerepelni. A 4K! álláspontja szerint le kell váltani a kormányt, de nem Gyurcsánnyal, Kunczéval, Bajnaival vagy Bokrossal. Olyan alternatívát akarnak képviselni, amely alapvetően baloldali, érzékeny a szociális problémákra. Az országgyűlési választásokra önálló listát kívánnak állítani, nem alkudoznak senkivel.

A 4K! új lázadása

A Kőbánya.info úgy tudja, hogy a kampánynyitó zárt részén felszólalók között volt a kőbányai Kalmár Szilárd is, aki a hazai baloldal egyik karakteres szereplője, az általa szerkesztett Munkások Újsága jelentős szereplője az MSzPtől balra lévő politikai közegnek. Egy évvel ezelőtt ez a lap olyan címlappal jelent meg, amelyen egyszerre mondtak nemet Orbánra és az akkor feltűnt Bajnai Gordonra.

Kalmár Szilárd

Kalmár nem tagadja, hogy együttműködik a 4K!-val és azt sem, hogy Kőbányán akar indulni az országgyűlési választáson 2014-ben. Ehhez elmondása szerint az szükséges, hogy a választókörben működő kampánybrigád őt fogadja el indítandó jelöltnek.

Kalmár már korábban is feltűnt a kerületi politikában. A Szolidaritás Mozgalom kerületi szervezője volt, de erről lemondott és a szervezetből is kilépett. Lépését azzal indokolta, hogy a szervezet szélsőségesen liberális és antidemokratikus volt. Ezeket nem volt hajlandó tolerálni.

Kíváncsian várjuk, hogy az újabb baloldali jelölt feltűnése Kőbányán miként alakítja át az erőviszonyokat. Jelen állás szerint biztosan lesz jelöltje a DK-nak, az MSZP-nek, az LMP-nek, valószínűleg a Szocdemeknek is.

A 4K! az október 23-ai forradalmi trafiktúrán

Képek forrása: Kalmár Szilárd és a 4K! Facebook oldala

Last modified on Thursday, 21 November 2013 13:45

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Régi újhegyi kép
Épül a Mély tó
Dolgos kezek
Áll a szobor
Zajlik az éptkezés
Építik a tavat
A Gergely-bánya
Árkok és házak
Átadó ünnepség

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia