Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Lemondott a Szolidaritás kőbányai koordinátora

Rate this item
(0 votes)

Január végén indította el blogját portálunkon Kalmár Szilárd, a Szolidaritás mozgalom kőbányai koordinátora. Szinte berobbant a kerületi közéletbe: klubesteket szervezett, akcióban vett részt és cikkeket jelentetett meg. Kalmár Szilárd a általa főszerkesztett Munkások Újsága című portálon számolt be arról, hogy lemondott mozgalmi tisztségéről. Döntését azért hozta meg, mert nem értett annak módjával, ahogy a társelnökök eltávolították Árok Kornélt a Szolidaritás mozgalomból. A "Merjünk demokraták lenni - gondolatok a Szolidaritásról" című cikkében a következő módon adott hírt elhatározásának hátteréről:

"Ebben a helyzetben nem is tehettem mást, mint lemondtam középvezetői szintnek számító koordinátori tisztségemről, mert nyilvánvaló, hogy a szervezet vezetőit nem érdekli az a demokratikus út, amit én egyedüli alternatívként elfogadni tudok. Lemondtam, ezzel lényegében lerombolva mindazt, amit lakhelyemen az elmúlt hónapokban felépítettem. Intenzív szervezői munkába kezdtem és feltűntem a helyi közéletben is. Nagyjából azt csináltam, amit mindenhol csinálni kellene a számtalan pótcselekvés helyett. Meg kellene szervezni az ellenzéket mindenhol, de kiemelten azokon a területeken, ahol 2014-ben biztosan legyőzhető a Fidesz. Ezeken a helyeken az ellenzék lényegében nincs jelen. Megfáradt szocialisták, alig szervezett Lmp-sek és önmagukat kereső DK-sokat találunk. A helyi tömegeket megszólító emberek és szerveződések alig-alig vannak. Helyi ellenzéki sajtót már említeni sem merem. Ennek megszervezését is több alkalommal sürgettem, de nem történt lényegében semmi.
Ma a Szolidaritást újra kell gondolni. Ebben a formában sem nem demokratikus, sem nem hatékony. Ha valóban le akarjuk győzni Orbánt, akkor szervezett demokratákra van szükség és nem szervezetlen, egymással is szembenálló antidemokratikus szekértáborokra.
"

A cikk teljes terjedelmében EZEN a linken olvasható el.

A kép forrása: Munkások Újsága

Last modified on Tuesday, 28 February 2012 21:36

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Látkép
Elkészült a lakótelep
Áll a szobor
A Gergely-bánya
Épül a Mély tó
Épül a lakótelep
Lakótelep a világ végén
Árkok és házak
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia