Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kerületi megemlékezés az aradi vértanúkról

Rate this item
(1 Vote)

A Kőbányai Önkormányzat október 4-én tartotta ünnepi megemlékezést az aradi vértanúk tiszteletére a Rákoskeresztúri új köztemető 1848-as sírhelyeinél. Az esemény ünnepi hangulatát Róka Szabolcs énekmondó által előadott korabeli énekek, valamint a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadkultúra Alapítvány honvéd gyalogosainak jelenléte biztosította.

  

Hagyományőrző gyalogosok és a sírhelyek

A megemlékezésen Kovács Róbert polgármester mondott ünnepi beszédet, aki az aradi vértanúkról adott történelmi áttekintést követően kiemelte, hogy a 48-as hősök bátorsággal néztek szembe a halállal, és üzentek ezáltal az utókornak. Életüket áldozták a köznek, a haladásnak, értünk. A polgármester elmondta: tőlünk, a mai nemzedékektől a történelem most vértanúságot nem követel, de hitet és hűséget igen. Hinnünk kell az utóbbi években elért eredményeinkben. Hűségesen ki kell azokért állnunk, s mindent meg kell tennünk azért, hogy azokat meg tudjuk őrizni. Ma is sok hamis, nem a nemzet javát szolgáló hangot hallunk. Nemzetünk ezer éves fennállása alatt kiállta a viharokat. ˝Szívből remélem, hogy a jelenlegi feszültségek is el fognak ülni. Petőfivel együtt mondhatjuk: Isten csodája, hogy még áll hazánk." - zárta beszédét Kovács Róbert.

 

Kovács Róbert polgármester ünnepi beszédet tart, illetve a megemlékezők

A megemlékezés végén a megjelent társadalmi szervezetek képviselői elhelyezték a koszorúikat az emlékhelynél, majd a Szózat méltóságteljes dallama csendült fel a hősök sírhelyeinél az őszi napsütésben.

 

Kovács Róbert polgármester az Önkormányzat koszorújával, a jobb oldali képen a kerületi Fidesz képviselői emlékeznek meg

 

A bal oldali képen a Kőbányai Wolf Polgárőrség vezetői, a jobb oldalin Bellovics Péter, a BKIK X. kerületi Tagcsoportjának elnöke koszorúz

 

A kerületi iskolák nevében megemlékező diákok, valamint Gál Judit és Gera Zoltán iskolaigazgatók

Last modified on Monday, 07 October 2013 15:53

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Még nincs kész
Látkép
Épül a lego-ház
Minden a helyére kerül
Épül a lakótelep
Lakótelep a világ végén
A Gergely-bánya
Részből egész
Áll a szobor

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia