Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Rezsicsökkentés fórum a Kőrösiben

Rate this item
(1 Vote)

Teltház előtt tartott fórumot a rezsicsökkentésről a kőbányai Fidesz szeptember 18-án a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban. A meghívott vendég Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő volt, az eseményen részt vettek Dr. György István és Révész Máriusz országgyűlési képviselők, valamint Radványi Gábor és Weeber Tibor alpolgármesterek.

 

Elsőként Révész Máriusz országgyűlési és önkormányzati képviselő szólalt fel, aki elmondta, hogy jelenleg stabil a költségvetés és ezért tudott a kormány belevágni a rezsicsökkentésbe. Hozzátette még, hogy az államadósság kamata eléri az 1211 milliárd forintot.

Ezután Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kőbánya országgyűlési képviselője vette át a szót. Beszédében kitért arra, hogy az előző kormányok a szakadék szélére taszították az országot és privatizálták az energetikai cégeket. A mostani vezetés ahelyett, hogy versenyeztetné a szolgáltatókat, inkább többször ellenőrzi őket, hogy csökkentették-e a díjaikat. Elárulta azt is, hogy a második Orbán-kormány ideje alatt csökkent az államadósság, alacsonyabb az infláció, az IMF hitel vissza lett fizetve, kikerült az ország az uniós túlzottdeficit-eljárás alól, nőttek a reál- és minimálbérek és tervezik a GYED extra bevezetését. Szerinte a rezsicsökkentés közös felelősség és újabb 11,1%-kal csökkentenék a továbbiakban a díjakat. Ezzel egy egyedülálló akár 85 ezer, míg egy család akár 100 000 forintot is megspórolhat évente.

 

Pokorni Zoltán annyit tett még hozzá, hogy jelenleg a tavaszi választások előtt 6%-os a Fidesz előnye, de fontos az összefogás, mert még így is 40% felett van a bizonytalanok száma.

 

A párt fontosnak tartja, hogy mindenkihez eljusson a rezsicsökkentés híre, ezért az ország több pontján fognak tartani ugyanilyen jellegű fórumot.

Taár László

Last modified on Sunday, 22 September 2013 10:49

Hírek

Régi képek, emlékek

Áll a szobor
Építik a tavat
Elkészült a lakótelep
Még nincs kész
Régi kép
Építési terv
Föld út
Lakótelep a világ végén
Épül a lego-ház
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia