Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Élő Norbert: Kőbányai Testületi ülés - május 16.

Rate this item
(1 Vote)

Annyit elértünk, hogy az 1800 oldalas Budapest fejlesztési anyagot nem terjesztette be a Fidesz az utolsó pillanatban. Polgármester úr megértette, hogy nem lehet ilyen anyagokat egy nappal a testületi ülés előtt kiadni. Az érdemi munkavégzéshez ez nem elegendő.

A köztemető előtti körforgalom építészeti nívódíjban részesült. Köszönet érte azoknak a Kőbányai képviselőknek, akik még az előző ciklusban sokat küzdöttek azért, hogy legyen pénz rá. Hiszen minden beruházást általában az előző ciklusban kell előkészíteni ahhoz, hogy idén megvalósulhasson. (A kőbányai fővárosi képviselők, akik megszavazták még annó: Andó Sándor, György István, Somlyódy Csaba, Élő Norbert.)

A kép forrása: Élő Norbert Facebook oldala

A X. kerületi rendőrkapitányság mutatói javulnak. Köszönhető ez talán annak is, hogy a Wolf és Alfa polgárőrség is sokat segít a járőrözésben.

19 rendőrnek adunk albérleti hozzájárulást, ezzel is segítve, hogy a kőbányai rendőrség állománya fel legyen töltve.

Azt javasoltam, hogy még 9 rendőr kapjon albérleti hozzájárulást, ezzel az összes igénylő megkapná idén a támogatást. Ráadásul ennek forrását is megjelöltem. Nem lehet arra hivatkozni, hogy nincs pénz.

A költségvetési  forrás a Helyi Thémának adandó 4,8 millió forint plusz Áfa lenne. Miért támogatjuk a Helyi Théma fideszhez közelálló hetilapot? Van saját újságunk, évi majdnem 20 millió forintot költünk rá.

Dr. Gyetvai Tibor alezredes úr tájékoztatása szerint ha felemelnénk a hozzájárulást 30 főre az nagy segítség lenne. Főként azért is mert a hiányzó 30 fős létszám idén valószínűleg feltöltésre kerül, fiatal rendőrökkel, akinek többsége nem budapesti lesz és a rendőr megtartásban az albérleti hozzájárulás nagy segítség.

Sajnos a mi kerületünkbe is belopódzótt a központi fidesz lap támogatás gyanúja. Baloldali újság támogatása még véletlenül sem merül fel. Nem mintha ezzel egyetértenék, de azzal semmiképpen sem, hogy csak kormányhoz közelálló lapokat támogassunk. Az önkormányzatnak nem dolga támogatni a nagypolitikát.

Főleg azért sajnálatos ez a fideszes hozzáállás, mert a kevés pénzből érdemi támogatást adhatnák a rendőrségnek és nőhetne a közbiztonság.

Emlékeztetnék arra is, hogy nyári gyerektáborozásra 4 millió forintot, az idősek üdültetésére is 4 millió forintot szán a Fidesz az egész évben. Az érv az volt, hogy nincs több pénz.

Helyi Thémára van? Kőbánya infóra van?

Pártpropagandára viszont számolatlanul mehet a pénz.

Az óvoda vezetők négyéves beszámolóit is tárgyaltuk. Az óvodák jól működnek. Szerencsére nagyon jó óvoda vezetőink vannak.

A Kőkert idén maximum 92 főt tud közmunkásként foglalkoztatni. 2010-ben még 250 főnek adott munkát. Elszomorító számok ezek. A fidesz kormány ezt hozta nekünk, miközben a propaganda szerint minden jó. Hát Kőbányán nem jó. És a többi is csak propaganda.

A vagyonkezelő üzleti terve sem biztató. Bár sokat javult a működés, vezérigazgató úr valóban sokat tett ezért, de a fideszes vezetés döntésképtelensége okán a 2 000 millió forint árbevételből mindössze 158 millió forint a saját tevékenység bevétele. Tehát A CÉG az önkormányzat támogatásából, a mi adó forintjainkból működik. Továbbra sem alakult ki, hogy saját lábra álljon a vagyonkezelő, sőt erre még csak koncepció sincs. Na majd a választások után az új képviselő testület!

Elfogadtuk a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatot. (Leánynevén Szabályozási terv)

A Kőbányai Szivárvány esetében javasoltam, hogy tervezzünk be a mostani 23 millió forintos támogatása mellett még 5 millió forintot, hogy non profit legyen a cég és ne for losses és veszteséget termeljen.

Budapest Főváros X. kerület Mázsa tér, Liget tér intermodális csomópont vizsgálata című projektre 272 millió EU-s pénzt költünk. Remélem ennyi pénzből már egy jó tanulmány készül, nem olyan, mint a parkoló esetében, ahol kiderült, hogy a hatástanulmány csak arra nem adott választ, hogy kell megvalósítani a való életben az építkezést.

Sajnos nem figyelnek oda, hogy a tanulmánynak nem a leírás a lényege, hanem a megvalósíthatóság.

A Wolf polgárőrség beszámolójával  kapcsolatban azt vetettem fel, hogy legyen több állandó járőrözési pont, mint az Őrs vezér téren. Lehetne például az  Újhegy sétány, Üllői úti lakótelep. Ez sokat segítene a közbiztonság javulásában. Erre fogadókészség volt polgármester úr részéről. Remélem megvalósul és javul a közbiztonság.

Kőbányai Gyöngyike Óvoda részére 320 OOO forint összeget biztosítottunk sakkoktatásra. Ezzel nagyon egyetértek.

A közterület foglalási fellebbezések során továbbra is hiányolom az egységes kezelést. Ne legyenek egyenlőbbek egyesek, mint a trafikmutyinál.

Élő Norbert önkormányzati képviselő

Last modified on Friday, 17 May 2013 15:23

Hírek

Régi képek, emlékek

Még nincs kész
Épül a lakótelep
Építési terv
Az iskola
Épül a lego-ház
Átadó ünnepség
Föld út
Már állnak a házak
Régi kép
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia