Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Az első WC-vel ellátott játszótér Újhegyen

Rate this item
(0 votes)

„Tündérkert” a kisgyermekes Édesanyák szolgálatában

Három éve alakult ki a "TÜNDÉRKERT”  a Széchenyi Iskola udvarán, azzal a céllal, hogy a 0-tól hat éves korú  gyerekek számára legyen az Újhegyi lakótelepen egy zárt kert rész, ahol gondtalanul, védett körülmények között játszhassanak a kis apróságok, és kipróbálgathassák a közösségi létben önmagukat.

Ez a közösségteremtő helyszín a kismamák számára is lehetőséget adott, a hasonló élethelyzetben lévő  anyukák, egymást megismerhessék. Így nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is ismerősökre, barátságokra tehettek szert.

Ez az állandóan formálódó közösség, tarja rendben a +Tündérkertet”, hiszen nap, mint nap használják, s egy idő után, talán magukénak is érzik.

Az ide érkező kismamák önmaguk tartják rendben a területet. A fedett homokozó, a kihelyezett trambulin a legnépszerűbb, a ping - pong asztal, a hinta és a grillező mellett.

A pelenkázó mellett új igény merült fel a kertet használók között. Hiszen a picik egészség-szocializációja váratlan helyzeteket teremt a nap bármely pillanatában.

Az állami játszótereken sem megoldott a köz WC elhelyezése, így nem megoldott sem a felnőttek, sem pedig a gyerekek kulturált WC, és mosdóhasználatának lehetősége.

Ebben az időszakban került kiépítésre, kialakításra egy kézmosóval ellátott vízöblítéses WC üzembe helyezése. A fertőzésveszély elhárítására, megelőzésére tisztító eszközök kerültek elhelyezésre az új objektumban.

Minden család önmaga érdekében tartja rendben ezt a helyet, hiszen ők használják, csak úgy, mint otthon.

A WC kialakítását az iskola, a saját helyiségbérleti bevételeiből finanszírozta meg 200 000 Ft-t értékben, és helyi vállalkozót kért fel a szakszerű munkák elvégzésére.

Reméljük, hogy ezzel ismét sikerült előbbre lépni a jó közérzet megteremtése érdekében!

Így, nyugodt körülmények között folyhat az „alkotó munka”, a következő generáció felnevelése érdekében.

 

Sándor Zoltán Attila igazgató

Last modified on Monday, 16 July 2012 10:38

Hírek

Régi képek, emlékek

Árkok és házak
Építési terv
Dolgozik a daru
Régi újhegyi kép
Régi kép
Föld út
A Gergely-bánya
Már állnak a házak
Épül a lakótelep
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Hogyan védekezzünk a csalások ellen az online vásárlás során?

Hogyan védekezzünk a csalások ellen…

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia