Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

„Szemétszüret” volt Újhegyen

Rate this item
(0 votes)

A Fővárosi Közterület-Fenntartó  Zrt. 2009. október 10-én 9.00 órától, a „Nagy Várostakarítás” címmel akciót szervezet, az önkormányzatok és a lakosság aktív részvételével. Budapest X. kerületében, Kőbányán az önkormányzati tulajdonú intézmények környezetére koncentráltan - más programokkal párhuzamosan - szerveződött a takarítási akció. Így volt ez Újhegyen is. A Széchenyi István Általános Iskola szintén bekapcsolódott az akcióba. A helyi környezet szépítését az iskola előtti sétányrészen végezték a lehullott falevelek és a szemét összegyűjtésével, majd 6 közterületi padot festettek le a diákok, szülők és Gyuri bácsi, az iskolánk portása, Sándor Zoltán igazgató úr irányításával és aktív részvételével.

 

Katt a képre a folytatáshoz!

 

 

Eközben roma fiatalok Szabó László roma vállalkozó vezetésével 200 m hosszú kerítésszakaszt varázsoltak újjá, azzal, hogy lefestették. Jó példát mutattak ezzel mindannyiónknak arra, hogy fontos közös ügyekben igen is képes együttműködni a tágabb közösség érekében a roma lakosság is. A gyerekek a munka végeztével önfeledten játszhattak az iskola újonnan átadott műfüves pályáján.

 

 

A diákönkormányzat által szervezett kis csapatunk pedig a városközpontban nyújtott segítséget a központi városrészen, Németh Stefanovics Anikó tanárnő vezetésével képviselve az Újhegyieket a központi rendezvényen. Most kicsit kevesen voltunk, de reméljük, hogy a tavaszi akcióban egyre többen követik majd ennek a példaadó kis csapatnak a lelkesedét.

A járókelők biztató tekintetéből azt a reményt olvashattuk ki, hogy talán a sétányon kevesebb lesz az eldobott szemét, mert méltányolják az itt élők a munkákat.

 

Sándor Zoltán igazgató

 

Last modified on Tuesday, 17 November 2009 02:37

Hírek

Régi képek, emlékek

Minden a helyére kerül
Részből egész
Átadó ünnepség
Építési terv
Épül a Mély tó
Föld út
Még nincs kész
Zajlik a munka
Épül a lego-ház
A Mély tó

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia