Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kultúra és közösségépítés a Kőrösiben

Rate this item
(0 votes)

Novemberben született döntés a Pataky Művelődési Központ és a Kőbányai Szabadidő Központ összevonásáról. A képviselő-testület a döntéssel egy olyan új kulturális egységet kíván létrehozni, amely keretében megvalósulhat a racionalizálás, a költségcsökkentés, valamint a programok összehangolása. Az összevonással létrejövő új intézményt a képviselő-testület a december 16-ai ülésen - hosszas vita után - Kőrösi Csoma Sándorról nevezte el, amely így a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ nevet kapta. Kovács Róbert polgármester szerint a névválasztás politikai konszenzust jelenít meg, Kőrösi személye ugyanis minden politikai oldal számára egyformán elfogadható.

Az új művelődési központ keretei között fog működni a jövőre megvalósuló újhegyi közösségi ház, hasonlóan a többi városrészben létrehozni tervezett közösségi terekhez. Újhegyen túl ugyanis például a Gyakorló utcai és a Zágrábi úti lakótelepen is vannak olyan önkormányzati tulajdonú épületek, amelyekben a szükséges átalakítások után megkezdődhet a helyi közösségépítés.

A Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ alapító okiratába az Újhegyi Közösségi Ház is bekerült, ami azt jelenti: lesz közösségi ház a városrészünkben. Kiderült, hogy az újhegyi közösségi ház mérete nagyobb lesz az eddig tervezettnél, hiszen a városrészi intézmény magába foglalja majd a volt Rossmann épületén túl a volt Piros Pont irodát is. Az újhegyi komplexum jövő őszre készülhet el.

A leendő újhegyi közösségi tér

Hírek

Régi képek, emlékek

Dolgos kezek
Épül a Mély tó
A Mély tó
Áll a szobor
Föld út
Látkép
Részből egész
Épül a lakótelep
Építik a tavat
Már állnak a házak

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia