Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Olvasói levél a 117-es buszról

Rate this item
(0 votes)

Olvasói levelet kaptunk a 117-es buszról, amely új megvilágításba helyezi a kérdéskört. Sokan ugyanis nem értik, hogy miért is jelent egyeseknek problémát a megálló áthelyezése. Ismerjük meg egy 66 éves újhegyi szemszögét: "Naponta használom a 117-es buszt. Keddenként a 4.34-es valamint csütörtökön 5.34-es busszal megyek reggelente és sok dolog miatt nehezményezem a megálló elhelyezését. Azért mert az autósok szabálytalanul közlekednek azért nem helyeznék el semmit! Kifogásaim: télen egyszer sem volt eltakarítva a hó ott a járdán, ahol az 150 m-rel lejebb tették a megállót. Itt a szociális otthon előtt részben eltakarították addig meg a Tavas u. 2 gondnoka takarította el. Most nyáron levágták a füvet 3 hétig bokáig érő fű volt a járdán, a kutyát sem érdekelte. Ott száradt meg és az is csúszós volt. Amikor 3 hét elteltével felhívtam az önkormányzatot, hogy a hóval ugyanez lesz a helyzet, érdekes másnapra letakarították a járdát. Esős időben minden reggel sárosan, vizesen megyek dolgozni, mert a kedves autósok sebességet sem választják meg szabályosan és így beterítik az ott várakozókat sáros hideg vízzel.

A Rózsaligeti megállónál kénytelenek voltak fékezni, mert ott van az a 90 fokos kanyar. Az út persze minősítheteten, ott az egyenesben tele van teknőkkel és szintkülönbségekkel ahol megáll víz, amit aztán a nyakunkba kapunk. Valamint ott az üzletek alacsonyak a magas házak messzebb vannak és egy jó magas fa alá tették a buszmegállót, ahol vihar esetén villámcsapás adott. Előfordúlt már, hogy  fél ötkor otthagyott a busz mert legtöbbször nem ismerik az útvonalat se nagyon. Úgy szóltak az utasok, hogy álljon meg, úgy ötven méterrel arébb meg is tudott álni, majd én 66 évessen futottam oda és az út közepén kapaszkottam fel a magas lépcsős buszra (de mégse kellett 20 percet várnom és be is értem a munkahelyemre). Hajnalban kihalt az egész, bármi van még segítséget se tudok kérni.

A CBA-hoz meg mindenki könnyebben le tud a telepről menni mert lejt az út. Ha ez mégis kivánságműsor, akkor fölfelé jöjjön a busz mert csomagokkal nehezebb felfelé cipekedni (ezt viccnek szántam, de komolyan gondolom). Meg lehet hagyni szerintem mind a két helyen a megállót, a 9-es busz vonalánál is van még rövidebb távolságon belül is buszmegálló. Különböző időben jövök-megyek a busszal és tapasztalom, hogy jó pár helyen nem kell megállnia a busznak, így a menetidőt ez nem befolyásolná!

Törzsutas vagyok mióta erre jár ez a busz, és sok emberrel beszéltem, akik gyakran járnak az egészségházba különböző vizsgálatokra és kezelésekre. Nekik sem jó mert, örültek, hogy a lakóházuk közelébe szállhattak fel és le. Esténkint munkából jövet babákkal és kisgyerekekkek jönnek a mamák és az apák ők is inkább haza szeretnének menni könnyebben, mint a CBA-ba. Aki itt a telepen nem talál közel bevásárló helyet az megérdemli, hogy ne vásároljon, mert ha valamivel el vagyunk látva az az élelmiszer bevásárló üzletek."

Last modified on Sunday, 12 September 2010 14:31

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Dolgozik a daru
Épül a Mély tó
Folyik az építkezés
Épül és szépül
Látkép
Lakótelep a világ végén
Építik a tavat
Az iskola
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia