Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Melegedősátrat állítottak fel a hideg időjárás miatt a Liget téren

Rate this item
(0 votes)

Példás összefogással egyetlen nap alatt állt fel komplex segítő-rendszer Kőbányán. Az Önkormányzat, a Kőbányai Wolf polgárőrség, a Vöröskereszt, a dr. Sztanek Endre Alapítvány, a Katasztrófavédelem és a Baptista Szeretetszolgálat együttműködése révén melegedősátorból, teljesen felszerelt krízis autóból és sürgősségi betegszállítóból, valamint szociális munkásokból, polgárőrökből, egészségügyiekből álló stáb dolgozik mostantól azon, hogy minden rászoruló az állapotának megfelelő ellátásban részesülhessen. A Liget téren felállított melegedősátorban a nap 24 órájában egy szociális munkás és egy polgárőr teljesít folyamatosan szolgálatot. A polgárőrök egy speciális terepjárót is készenlétben tartanak annak érdekében, hogy extrém időjárási körülmények között is lehetséges maradjon a mentés. 

 

A melegedő kívül és belül

A melegedő átadására február 1-jén került sor a Liget téren, ahol Kovács Róbert polgármestere elmondta: a meteorológiai előrejelzések kapcsán minden önkormányzatnak fontos feladata, hogy megtegyen minden lehetséges intézkedést a halálesetek megelőzésére. Példaként említette olyan pontok létrehozását, ahol a hajléktalanok vagy az ügyeket intéző lakosok melegedhetnek, segítséget, forró teát kapnak. Jelezte, hogy szükség esetén több ilyet is kialakítanak. A polgármester megjegyezte, hogy az átadott melegedőpontot egy nap alatt, szoros összefogással hozták létre a városrész rendvédelmi szervei, civil szervezetek és önkéntesek. Kovács Róbert arra kérte a kerületben élőket, hogy fokozottan figyeljenek oda szomszédjaikra, mert a közterületi kihűlések mellett a fűtetlen lakások száma is nő.

 

A polgármester sajtótájékoztatója

Orosz Tibor, a Wolf Polgárőrség vezetője elmondta, hogy a nap 24 órájában a közelben lesz egy speciális mentőautó is, így gyorsan be tudnak avatkozni akkor is, ha valaki elcsúszik, elesik. Vígh Attila, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa arról számolt be, hogy este 8 órától újabb krízisautót állítanak szolgálatba a kerületben, egy szociális munkás pedig folyamatosan segíti az érkezőket a melegedősátorban.


Orosz Tibor Polgárőr parancsnok, Kovács Róbert polgármester és Vígh Attila, az Utcafront szervezési igazgatója

 

A Dr. Sztanek Endre Alapítvány tagjai és Csepregi Péter Polgár Védelmi parancsnok

 

Baptisták, polgárőrök és önkormányzati dolgozók tanácskoznak

 

Polgárőrök és egy elégedett ügyfél

Forrás: MTI, Kőbánya.info

Last modified on Friday, 03 February 2012 09:30

Hírek

Régi képek, emlékek

Régi kép
Föld út
Zajlik a munka
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
A Mély tó
Áll a szobor
Az iskola
Látkép
Még nincs kész

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia