Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

I. Utolsó Critical Mass - kőbányai szemmel

Rate this item
(0 votes)

Idén is végig vonult a városon a „Kritikus Tömeg”! Április 30-án sok ezren pattantak két kerékre és a budai Vérmezőről, lezárt utakon elkarikáztak a Városligeti Király dombig. A résztvevők a közlekedési célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért, a várost érő forgalmi terhelés, és szmog csökkenéséért demonstráltak.

 

 

A Kőbányai kerékpárosok a Szent László téren találkoztak és a Rákoskeresztúri kerékpárosokkal együtt, rendőri biztosítással vonultak a Vérmezőn lévő rajthelyig. Onnan pedig a Kritikus Tömeggel együtt tekertek át a Városligetig! Voltak kis és nagy gyerekek, fiatalok és idősek a bringások között. Volt aki fekvő biciklivel, volt aki rollerrel, volt aki saját építésű 2-3 vagy sok kerekűn tekert. A kerékpáros felvonuláson részt vett Robert Milders Hollandia nagykövete, aki elmondta a rajt előtt, hogy tulipánok és kerékpározás országában éppen a holland királynő születésnapját ünneplik. A magyar kerékpárosok bringaemeléssel kívántak boldog születésnapot.

 

A 16 órakor kezdődött városi tekerés, este fél hétkor a szokásos Városligeti bringaemeléssel zárult, ezután a kerékpárosok a szélrózsa minden irányában szétszéledtek. Ősszel valószínűleg megint elindul a „Kritikus Tömeg”. 

 

Last modified on Monday, 02 May 2011 21:38

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Árkok és házak
A Gergely-bánya
Már állnak a házak
Dolgozik a daru
Régi kép
Építik a tavat
Az iskola
A Mély tó
Látkép

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia