Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Spontán nemzetközi tábor

Rate this item
(0 votes)

Ez a táborozás is úgy indult, mint a többi. Vártuk, hogy milyen idő lesz, mit tudunk majd csinálni Balatonlellén. Mindenki az időjárást figyelte, vajon tudunk-e fürdeni.
Tudtuk, hogy együtt táborozunk majd felsőzsolcai és balánbányai gyerekekkel. Arra azonban nem számítottunk, hogy a tábor ilyen jó lesz majd velük. Énekeltünk, kosaraztunk együtt, és ez szuper volt! A tíz nap alatt nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. A helyi villamos kisautóval kirándultunk Lellén a Téglamúzeumba, ahol bejárhattuk a Magyarok útját, láttunk parányi állatkertet, itt az állatokat meg lehetett simogatni. Balatonszemesen a Postamúzeumba vonatoztunk el, ahol érdekes, régi dolgokat néztünk meg: képeslapokat, postavagonokat és egyéb, ma már nem használatos szállító eszközöket.

Katt a képekre a nagyobb méretért!

A nagyok az erdélyiekkel együtt egy nagyon vidám estét töltöttek a tábor közelében lévő vidámparkban, így jobban megismerkedhettünk egymással. Ezt egy tábori rekordkísérlet követte: vajon hányan férünk be az új tábori nevelői faház teraszára? Sokan. Pontos számolások szerint 110-en… Igazán közel kerültünk egymáshoz. 
Az idei tábori programot Kovácsné Koós Judit r. őrnagyasszony szervezésének köszönhetően színesítette a BRFK Bűnmegelőzési csoportjának látogatása is, amely a szakadó eső ellenére is remek hangulatban telt el. A következő nap sem maradt emlékezetes program nélkül: elmentünk a Napfény Strandra, ahol a sekély vízbe lehet beszaladni, a parton lehet homokvárat építeni. Természetesen a szokásos csúszdázás sem maradt el. 
Utolsó előtti napon látogatott el hozzánk Verbai Lajos polgármester úr, aki találkozott a felsőzsolcai táborozókkal is. 
Az utolsó teljes tábornapunkon már izgatottan készült mindeni: megmérettetett, hogy a 126 táborlakó hány méter? Mi, valamennyi táboros kézfogásával 163 métert öleltünk át, a teljes központi teret. Ezt a kísérletet egy fergeteges discó követte. 
Táborozásunkat egy feledhetetlenül szép tábortűzzel zártuk, ahol valamennyi táborlakó közösen dalolt, miközben néztük a hullócsillagokat.

X. kerület Kőbányai Önkormányzat

Last modified on Thursday, 26 August 2010 12:48

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Épül a lakótelep
Dolgos kezek
Elkészült a lakótelep
Átadó ünnepség
Dolgozik a daru
Még nincs kész
A Mély tó
Építési terv
Építik a tavat

Közösségi Hírek

Az érettségi vizsgák miatt egy héttel később zúgnak fel a szirénák

Az érettségi vizsgák miatt egy…

Az írásbeli érettségi vizsgák miatt egy héttel később, május 13-án...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia