Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bejárták az országot a kerületi ezüstkorúak

Rate this item
(2 votes)

A Kőbányai Ezüstkorúak Szabadidő és Sport Egyesülete (KESZE) 2014 januárjában alakult azzal a céllal, hogy a középkorúak és az idősebb korosztály részére sporttevékenységet szervezzen; biztosítsa a szabadidő hasznos eltöltését, az egészséges életstílus népszerűsítését, a rendszeres sportolás megkedveltetését, valamint a rendszeresen sportoló idősek létszámának növelését. 

Az egyesület célja megvalósítása érdekében csatlakozott a TÉR_KÖZ programhoz, amely keretében a kerületi emberek számára kirándulásokat szervezett az országban a szélrózsa minden irányába. A résztvevők az utazások során jókedvű csapatokká alakultak, akiket még az időjárás sem tarthatott vissza semmitől, a móka elválaszthatatlan része volt az együtt töltött időnek.

 

A szegedi három napos utazás keretében kisvonattal és hivatásos idegenvezető segítségével nézték meg a várost. Jártak a Szegedi Vadasparkban és az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban, valamint ellátogattak az ópusztaszeri Történelmi Emlékparkba, a Tiszaszigeti Mélypont Emlékhelyhez és a mórahalmi makett múzeumba.

 

Pakson az atomerőmű üzemi területe, a látogatóközpont és az atomenergetikai múzeum került terítékre, de nem maradhatott ki a városban tett séta sem, valamint megnézték a Makovecz Imre tervezte Szentlélek templomot.

 

Az Őrséget hat napos buszos kirándulással járták be, valamint szerveztek úttörő vasutazással egybekötött nosztalgia túrát is, míg a visegrádi fellegvárba tett utazást a dunai hajókázás tette még felejthetetlenebbé.

 

Akinek felkeltette érdeklődését az egyesület tevékenysége, az a következő elérhetőségeken léphet velük kapcsolatba: www.kesze.hu, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , tel.: 06/20-443-70-48

Forrás: Majorszky Klára – KESZE

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Last modified on Friday, 09 September 2016 08:27

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lego-ház
Építik a tavat
Minden a helyére kerül
Dolgos kezek
Az iskola
Árkok és házak
Lakótelep a világ végén
Elkészült a lakótelep
Már állnak a házak
Folyik az építkezés

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia