Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Színes Város az Újhegyi Közösségi Házban

Rate this item
(1 Vote)

Tíz Kőbányán működő civil szervezet indította el ingyenesen igénybe vehető programjait és szolgáltatásait az Újhegyi Közösségi Házban. Köztük van a Színes Város Csoport is, amely Magyarország első tűzfal- és köztérszínesítő szervezete. A köztérszínesítés legális formában ismeretlen volt hazánkban 2008 előtt. Az alapgondolat Vásárhelyi Győző (Victor Vasarely) 1983-ben megjelent Színes Város koncepciójára épül, melynek lényege, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, és az emberek ne csak a galériákban találkozhassanak képzőművészeti alkotásokkal. A LaLuz Visuals fényfestő műhelye hasonló elvek mentén, már 1999 óta foglalkozik fényfestéssel itthon és külföldön egyaránt. 

 

Újhegyi projektjük a „Kreatív foglalkozások a Színes Város Csoport és a LaLuz Fényfestő Műhely szervezésében” célja, olyan kreatív gyakorlatokkal és vizuális feladatokkal megismertetni a fiatalokat, melyek a XXI. század és napjaink multimédiás eszközeinek lehetőségeit kihasználva teszik színesebbé és izgalmasabbá a szűk és tágabb lakókörnyezetünket egyaránt. Síkból térbe, térből mozgóképre váltva kísérleteznek a résztvevő fiatalokkal festékkel, papírral, fénymásolóval, szkennerrel. Ismerkednek a fotó és a mozgókép történetével és használatával, animációkat készítenek saját bábjaik, festményeik, szobraik, árnyékaik segítségével. Céljaik továbbá a kreatív, önálló gondolkodás fejlesztése, kísérletezésre bátorítás, új ismeretek átadása, rajzi és festői készségek fejlesztése, valamint a térbeli és mozgóképi látásmód kialakítása a kreatív médiapedagógián keresztül.

  

A Színes Város Csoport következő workshopjainak időpontjai:
- augusztus 22-én 16:30 - 18:00
- augusztus 29-én 16:30 - 18:00
- lesz még egy utolsó, esti alkalom, ahol ki fogják vetíteni a legjobb fényfestményeket. Ez az időpont még egyeztetés alatt áll, de előreláthatólag szeptember 5-11. között lesz esedékes.


 

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: Színes Város Csoport, Kőbányai Vagyonkezelő Zrt.

Last modified on Friday, 12 August 2016 09:26

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül a lakótelep
Az iskola
Épül a Mély tó
Építik a tavat
Épül a lego-ház
A Gergely-bánya
Dolgozik a daru
Dolgos kezek
Építési terv
A Mély tó

Közösségi Hírek

Mondja el Ön is véleményét a reptéri zajvédelmi intézkedési tervről!

Mondja el Ön is véleményét…

Tisztelt Kőbányai Lakosok!A környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 280/2004....

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia