Kőbányai Közösségi Hírlap

Hatalmas bulizással búcsúztatta el a kerület a nyarat

Rate this item
(4 votes)

Rendkívül tartalmas volt a nyár vége Kőbányán, egymást érték a rangos rendezvények: volt blues-, vegetáriánus- és két sörfesztivál, valamint megrendezték a kilencedik rendvédelmi napot is. A kerületet az égiek is segítették, hiszen gyönyörű napsütéssel kedveskedtek a szervezőknek. 

Kőbányai Blues Fesztivál

A magyar blues és rockzene nagyjai mellett ifjú tehetségek is felléptek augusztus 19-én, az önkormányzat jóvoltából negyedik alkalommal megrendezett Kőbányai Blues Fesztiválon. Az Óhegy parki színpadi produkciók sorát a Zsuzsi mosolyog zenekar nyitotta meg, utánuk lépett fel a Watch me. Mindkét csapat Póka Egon Kőbányai Zenei Stúdiójának tehetséges diákjaiból verbuválódott. Őket követte Török Ádám és a Mini, majd a Póka-Tátrai ReGeneráció. A sorból – természetesen – nem maradhatott ki a Deák Bill Blues Band sem. A fellépők felejthetetlen zenei élményhez juttatták a népes és lelkes kőbányai közönséget. 

 

 

A képek forrása: Kőbánya.hu

Sörfesztiválok hava

Visszatért Kőbányára a söripar, aminek legegyértelműbb jele, hogy augusztusban két sörfesztivált is rendeztek a kerületben! A hajdani Királyi Serfőzde területén, a Maglódi út 47. szám alatt augusztus 19-én és 20-án gyülekeztek a kézműves sörök és sörkülönlegességek hívei, hogy részt vegyenek az ottani Főzdeparkban megrendezett Első Kraft Sörfesztiválon. Az eseményt Kovács Róbert polgármester nyitotta meg, majd bemutatkoztak az újjáéledő kőbányai sörkészítést képviselő elkötelezett, lelkes szakemberek, akik új utat szeretnének törni maguknak a sörgyártásban. A négy kőbányai serfőzdét hasonlóan gondolkodó, a minőségi sörgyártásra felesküdött, kísérletező kedvű szakemberek viszik. Ők kilencen azért fogtak össze és alapították meg a Kraft védjegyet, hogy közös filozófiájukkal szavatolják a legmagasabb minőséget.

 

A képek forrása: Kőbánya.hu

Augusztus 26-án és 27-én a kétnapos DreherFeszt várta a jó zenét és a sörkülönlegességeket szerető közönséget a kőbányai sörgyár patinás épületei között. A nyár utolsó hétvégéjének színpadi fellépői között ott volt Péterfy Bori & Love Band, a Vad Fruttik, Zagar, az Ivan & The Parazol, a Margaret Island, az Akkezdet Phiai és a The Biebers. Fellépett továbbá a SuperStereo is, amelynek KRSA-val közös Fedezd fel! című nyári slágerét a DreherFeszt hivatalos dalának választották. A fesztiválon a vendégek megkóstolhatták az idei sörkülönlegességeket, valamint a legfrissebb, még pasztörizálatlan Dreher Tanksört. Az érdeklődők bepillanthattak a sörfőzés kulisszatitkaiba a főzőház és erjesztő meglátogatása során.

 

A képek forrása: facebook.com/dreher

Rendvédelmi nap az Óhegy parkban

Kőbánya országos viszonylatban is egyedi helyzetben van: területén hazánk hon-és rendvédelméért felelős hivatásos szervezetek teljes palettája megtalálható. A kerület pedig kihasználja ezt, és évről évre meghívja őket és teret ad számukra, hogy közelebb hozza ezen szervezeteket az állampolgárokhoz. Az immáron kilencedik alkalommal megrendezett rendvédelmi napra augusztus utolsó szombatján került sor az Óhegy parkban, ahol az érdeklődők különleges programok és bemutatók részesei lehettek, látványos és érdekes bemutatók keretében ismerkedhettek meg a rendvédelmi szervek munkájával.

 

A napot a Készenléti Rendőrség zenekarának ébresztője kezdte. Akinek esetleg még maradt álom a szemében, azt a hagyományőrző tüzérek vaklőszeres össztüze minden bizonnyal maradéktalanul kiverte. A reggeli tornáról a Ludovika Zászlóalj kiképzői és tisztjelöltjei gondoskodtak katonai testnevelés bemutatójukkal. Az Országos Mentőszolgálat mentőhelikopterének érkezése idén is lenyűgözte a nap vendégeit, akárcsak a NAV Bevetési Igazgatóság Merkúr Speciális Egységének, valamint a Készenléti Rendőrség látványos bemutatója.

 

Aki kedvet érzett, testközelből nézhette meg az MH vitéz Szurmay Sándor Budapesti Helyőrség Dandár BTR harcjárműveit és ágyútarackját, valamint az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ speciális vegyivédelmi eszközeit. A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum bemutatósátrában különböző hadtörténelmi korszakokkal lehetett megismerkedni. A Hagyományőrző Rendőrszázad oldtimer szolgálati motorkerékpárjai, gépjárművei és vízágyúja, valamint a Büntetés-végrehajtási Intézet kiállítóhelyei színesítették tovább a nap kínálatát. 

 

Aki mindezek hatására esetleg kedvet kapott a rendvédelemhez, az az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság fővárosi toborzóállományánál jelentkezhetett hivatásos szolgálatra.

Vegafeszt a Kőrösiben

Idén huszadik alkalommal rendezték meg a vegetáriánus fesztivált augusztus végén a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban, ahol a hagyományokhoz híven a szervezők sok színes és érdekes programmal, fellépőkkel, kiállítókkal és finomságokkal várták az érdeklődőket.

 

A képek forrása: Vegetáriánus fesztivál

Forrás és képek: Kőbánya.hu, Kovács Róbert polgármester, MTI, Honvédelem.hu, Dreher, Kőbánya.info, Egészségvár.hu, Kőrösi.org

Last modified on Monday, 12 September 2016 09:30

Édua Infomédia

Top Desktop version