Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kitüntették a Bajcsy-Zsilinszky Kórház tudományos igazgatóját

Rate this item
(2 votes)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Professzor Dr. Jermendy György, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet tudományos igazgatója részére kimagasló szakmai tevékenysége elismeréseként a Batthyány-Strattman László díjat adományozta 2016. március 15-én. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet nevében nagyrabecsülésemet fejezem ki Professzor úrnak a kitüntetéséhez. Mindig büszkeséggel tölt el, hogy intézményünk szakemberei között köszönthetünk elismert személyiségeket, és külön örömünkre szolgál, hogy ezt vezetőink és a szakma is elismeri.”– gratulált elsőként a kitüntetés előterjesztője, dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

Professzor Dr. Jermendy György és dr. Bodnár Attila főigazgató

Professzor Dr. Jermendy György 1992-2015 között a Bajcsy-Zsilinszky Kórház III. Belgyógyászati Oktató Osztályának osztályvezető főorvosa, 2016 óta az intézet tudományos igazgatója. Az orvostudomány (MTA) doktora, a Semmelweis Egyetem (Budapest) és a Debreceni Egyetem címzetes egyetemi tanára. Belgyógyászatból, kardiológiából és endokrinológiából szerzett szakképesítést, diabetológus, hipertonológus, lipidológus és obezitológus licencvizsgával rendelkezik. A Magyar Belgyógyász Társaság vezetőségének tagja, a Magyar Diabetes Társaság főtitkára (1995-2004), elnöke (2004-2007), majd elnökhelyettese (2007-2012), fővárosi belgyógyász szakfelügyelő főorvos (2005-2012), igazságügyi orvos szakértő (2001-). A Belgyógyászati Szakmai Kollégium tagja (2002-2010), majd a Szakmai Kollégium Belgyógyászat-endokrinológia-diabetes és anyagcsere-betegségek tagozat elnöke (2011-2016). Szakmai munkáját többek között 2002-ben Pro Sanitate és 2004-ben Pro Diabetologia díjjal ismerték el. Több emlékérem mellett megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét.

A Batthyány-Strattmann László-díj egy életműdíj azok részére, akik szakmai vagy közszolgálati munkájukkal hozzájárultak az egészségügyi és szociális, valamint családvédelmi ellátás fejlesztéséhez - az e tevékenység során elért évtizedes kimagasló teljesítmény vagy eredmény elismerésére. A kitüntetésben évente legfeljebb 50 ember részesülhet.

Forrás és kép: Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet

Last modified on Tuesday, 29 March 2016 22:10

Hírek

Régi képek, emlékek

Lakótelep a világ végén
Minden a helyére kerül
Zajlik a munka
A Mély tó
Még nincs kész
Épül a Mély tó
Áll a szobor
A Gergely-bánya
Zajlik az éptkezés
Régi újhegyi kép

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia