Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház térítésmentesen biztosít Egészségkártyát a fekvő betegeinek

Rate this item
(1 Vote)

Dr.  Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója, a Betegek Világnapja alkalmából intézménye nevében, az Egészségkártya Kft.-vel közösen, térítésmentesen ajánlja fel a kórház fekvő betegeinek február 11-29. között az Egészségkártya regisztrációját.

II. János Pál pápa 1992-ben azzal a szándékkal nyilvánította február 11-ét a Betegek Világnapjává, hogy ezen a napon megemlékezzenek a betegekről és az egészségügyben dolgozókról. 

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház eddig egyedülálló módon valósította meg a páciens központú egészségügyi ellátást a korszerű Egészségkártya bevezetésével. A kártya használatával az interneten keresztül bárhol, bármikor hozzáférhetnek a kórház páciensei az intézményben keletkezett dokumentumaikhoz, hozzáférést biztosíthatnak a kezelőorvosuknak, a jövőbeni fejlesztések révén előjegyzést kérhetnek, de a telemedicinális szolgáltatások felé is történnek lépések.

A kórház, a kép forrása: Wikipédia

A jó orvos – beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a két fél közötti megfelelő mennyiségű és minőségű információáramlás. Ez a kapcsolat az egyik legfontosabb alappillére a kórház hatékony működésének.  Az Egészségkártya a Bajcsy-Zsilinszky kórház egyik kényelmi szolgáltatása.

A Bajcsy Kórház munkatársaival együtt elkötelezettek vagyunk a betegközpontú gyógyító munka mellett. Ezért az intézmény nevében a Betegek Világnapja alkalmából megajándékozzuk pácienseinket térítésmentes Egészségkártya regisztrációval, vagyis annak 2.990 forintos díját fekvő betegeinktől átvállaljuk február végéig.” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila főigazgató.

dr. Bodnár Attila főigazgató 

Tájékoztató az Egészségkártyáról

Mire lehet használni az Egészségkártyát?
- Az interneten keresztül bárhol, bármikor hozzá lehet vele férni a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban és Rendelőintézetben keletkezett dokumentumokhoz (zárójelentés, lelet, ambuláns lap).
- Amennyiben úgy dönt, könnyen megoszthatja dokumentumait kezelőorvosával, háziorvosával, akár dokumentumonként megadva az egyes hozzáféréseket.
- A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet bizonyos orvosi beutalás nélkül igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásaira közvetlenül előjegyzést lehet kérni a kórház portálján keresztül (ezen szolgáltatások köre a jövőben fokozatosan fog kialakulni, igény szerint bővülni).

Hogyan tud csatlakozni a rendszerhez?
A csatlakozás regisztrációhoz kötött, melyet a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet területén, az Egészségkártya regisztrációs ponton lehet megtenni (az igénylőnek hitelt érdemlően igazolnia kell adatai megfelelőségét a személyi igazolvány, a lakcímkártya és a TAJ kártya bemutatásával).
- A regisztrációt és a személyazonosítást követően kerül sor a szolgáltatás aktiválására, amely 3 évre biztosítja a rendszerhez a hozzáférést.
- A rendszer internetes portálon (www.egeszsegkartya.com) keresztül a regisztrációs ponton kapott azonosítóval és jelszó megadásával hozzáférhető.
- A 2.990 forintos regisztrációs díj befizetését követően 30 napon belül postai úton juttatják el a végleges névre szóló Egészségkártyát.

További információt a szolgáltatásról a www.egeszsegkartya.com oldalon talál, regisztrációval kapcsolatos kérdését felteheti a regisztrációs ponton illetve munkanapokon 7:00 és 18:00 óra között érdeklődhet a telefonos ügyfélszolgálat 06-21-383 2200-as telefonszámán.

Last modified on Wednesday, 10 February 2016 16:17

Hírek

Régi képek, emlékek

Már állnak a házak
Árkok és házak
Dolgozik a daru
Részből egész
Épül a Mély tó
Régi kép
Építési terv
Az iskola
Lakótelep a világ végén
Zajlik a munka

Közösségi Hírek

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a fővárosi közszolgáltatók

Közös tavaszi nagytakarítást tartanak a…

Tavaszi nagytakarítást szervez április 21-én és 28-án (vasárnap) a BKM...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia