Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Kőbánya a legvirágosabb kerület!

Rate this item
(4 votes)

A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny keretében 209 települést zsűriztek idén nyáron a kertészeti és turisztikai szakemberek. A Pesti Vigadóban ma megtartott díjkiosztón kiderült, hogy a budapesti kerületek kategóriájában a fődíjat Kőbánya nyerte elKovács Róbert polgármester a Facebook oldalán a következő módon tette közzé a fantasztikus hírt: "Jó hírem van és teljesen friss! A Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen kerületünk országos első helyezést ért el! Kőbánya fejlődik! Köszönöm szépen minden munkatársamnak és minden kőbányainak, aki hozzájárult ehhez az elismeréshez, valamint hozzájárul ahhoz, hogy otthonunk tovább szépüljön!"

A képen: Marksteinné Molnár Julianna, a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság elnöke, Kovács Róbert polgármester, Hancz Sándor, a Kőkert Kft. vezetője, Szolnoki Ferencné, valamint Révész Máriusz országgyűlési képviselő 

A Virágos Magyarországért verseny fődíját Mosonmagyaróvár és Dunakiliti kapta, így ők képviselik Magyarországot a 2016-os Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében (Entente Florale Europe). 

Az idén huszonkettedik alkalommal megrendezett környezetszépítő verseny célja egy esztétikus, vendégváró település- és országkép kialakítása, a turizmus fellendítése, a településeken élők összefogásának ösztönzése. A verseny kiemelt témája a településeken található templomok, vallási épületek környezetének gondozottsága volt. Magyarország alapító tagja a 12 európai országot átfogó Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságnak, amely az Európai Virágos Városok és Falvak versenyét szervezi.

Forrás: Objektív Hírügynökség, MTI, Kovács Róbert polgármester Facebook oldala, NGM

Last modified on Friday, 30 October 2015 22:43

Hírek

Régi képek, emlékek

Épül és szépül
Föld út
Épül a lego-ház
Árkok és házak
Áll a szobor
Folyik az építkezés
Zajlik az éptkezés
Építik a tavat
Zajlik a munka
A Gergely-bánya

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia