Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Bringás autómentes nap Kőbányán

Rate this item
(1 Vote)

Kőbánya is csatlakozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által koordinált "Autómentes Nap" elnevezésű országos rendezvényhez, így számos bringás program várta az érdeklődőket a kerület több pontján szeptember 19-én. A bringás nap alkalmából a kerület iskoláiból érkező kerékpáros diákok a KÖSZI előtt gyülekeztek, őket a Kőbányai Torna Club (KTC) szakemberei fogadták.

 

A Rottenbiller parkban sor került a láthatósági mellények és pólók kiosztására, majd a programot szervező KTC elnöke, Eisenkrammer Károly, valamint Kovács Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően mindenki nyeregbe pattant és átszelte át a kerületet. A bringás sereghez csatlakozott a polgármester is, aki az alkalomhoz illő szerelésben rótta a kilométereket. 

 

A bringások remek időben, a Csajkovszkij park és a Konti kápolna érintésével, valamint a Mélytó körbekerékpározásával jutottak el a Sportligetbe, ahol több feladat és program várt a diákokra. A résztvevők a KTC által összeállított kerékpáros ügyességi és felkészültségei versenyeken próbálhatták ki magukat, mérhették össze tudásukat és erejüket, valamint bemutatókat nézhettek meg. Még szerviz is fel volt állítva a helyszínen, ahol szakemberek hárították el a menet közben felmerült meghibásodásokat.

 

A programokból az ovisok sem maradtak ki, őket kerékpáros ügyességi bemutató, aszfalt rajzverseny, játékos csapat-vetélkedők várták. Délben újra a KÖSZI előtti tér volt a helyszíne a versenyek összesítésének és az eredményhirdetésnek, valamint a jutalmak kiosztásának.

  

 

A rendezvény biztonságáról a kerületi rendőrkapitányság hivatásosai, valamint a Kőbányai Wolf és Alfa polgárőrségek önkéntesei gondoskodtak.

 

Forrás: Kőbányabringa.hu, Kőbányai Torna Club, Kőbánya.info

Last modified on Friday, 26 September 2014 11:46

Hírek

Régi képek, emlékek

Építik a tavat
Minden a helyére kerül
Részből egész
Épül a lego-ház
Épül és szépül
Átadó ünnepség
Épül a lakótelep
Régi újhegyi kép
A Gergely-bánya
Föld út

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

Szúnyoggyérítés Kőbánya-Kertvárosban

A Kőbányai Önkormányzat tájékoztatja a lakosságot, hogy Kőbánya-Kertváros térségében földi...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia