Kőbányai Közösségi Hírlap

A+ A A-

Szemiramisz kőbányai függőkertje, azaz suli versenyez a balkon kategóriában

Rate this item
(3 votes)

Csatlakozva a Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz, Kovács Róbert polgármester májusban hirdette meg a legszebb kőbányai konyhakertek versenyét. A program célja a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki és termesszen maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt. A versenyre négy kategóriában lehetett jelentkezni: balkon, kert, udvar és telek. 

Sándor Zoltán igazgató nem hagyta ki a lehetőséget, hogy újra tegyen valamit a közösség érdekében: benevezte a versenyre a Széchenyi István Általános Iskolát, méghozzá a balkon kategóriában! Összegyűjtötte lelkes csapatát és az intézmény udvarának kerítése mentén - a versenykiírásnak megfelelő módon - edényeket helyeztek ki, amelyekbe különböző konyhakerti növényeket ültettek. Az igazgató számíthatott a gyerekek segítségére is, akik örömmel vettek részt a különleges kert gondozásában.

  

  

Munkában a csapat

A nyári napsütés és a gondoskodás meghozta az eredményét: a függőlegesen elhelyezkedő balkonládákban szépen fejlődik - többek között - a paprika, paradicsom, karalábé, hagyma, földieper és csicsóka. A lakótelepi környezetben zöldellő, egészséges zöldséget és gyümölcsöt termő "kerítés" látványa alapján olyan képzete támad az embernek, hogy amit lát, az nem más, mint Szemiramisz kőbányai függőkertje. 

 

Sándor Zoltán igazgató

A balkonkertet a zsűri június eleje és augusztus vége között két alkalommal tekinti meg, míg az eredményhirdetésre szeptember 5-én kerül sor. Reméljük, hogy a Széchenyi Általános Iskola csapatának erőfeszítése nem lesz hiábavaló, és a közösen elvégzett munka öröme, valamit a leszüretelt finomságok mellett elnyerik a verseny kiíróinak tetszését is!

 

 Forrás és képek: Sándor Zoltán igazgató

Last modified on Wednesday, 09 July 2014 13:15

Hírek

Régi képek, emlékek

A Mély tó
Régi kép
Még nincs kész
Épül a lego-ház
Dolgozik a daru
Részből egész
Épül a lakótelep
Az iskola
Épül és szépül
Lakótelep a világ végén

Közösségi Hírek

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

Szúnyoggyérítés Kőbánya teljes területén

A Kőbányai Önkormányzat intézkedett szúnyoggyérítés ügyben! - tájékoztatja a kerületben...

Helytörténet

Budapesti hírek

Humor

Gazdaság és vállalkozás

Kék hírek

Esemény

Sport

Közösség

Édua Infomédia